Σχόλια του Φόρουμ

eFootball PES 2021-Γενική συζήτηση για το παιχνίδι
In eFootball
eFootball 2022 [Dream Team - Γενική Συζήτηση]
In eFootball
BrocasHelm
21 Μαΐ 2022
Αν πιάσεις div 1 δηλαδή θα βρέχει κάθε μήνα GP και xp trainers. Μια χαρά. Άντε να περάσουν 2 βδομάδες να μου έρθουν μαζεμένα, γιατί τους xp trainers τους έφαγα ήδη να ανεβάσω τα πουλέν (πχ Ikone κι ας είναι D αυτή την εβδομάδα, και ας πήρα και Neymar για AMF). Πάντως με υπομονή θα καταφέρουν όλοι όσοι είναι καλοί να βγουν div 1. Κάποια στιγμή θα σας έρθουν οι αντίπαλοι που θα είναι στο επίπεδό σας. Εγώ πριν τα καταφέρω έχασα 1 φορά το promotion γιατί έπεσα σε lag cheater (αν το κέρδιζα ήταν το 10ο ματς και έπιανα τους 22 πόντους) και στο επόμενο έχασα, κατάφερα μάλιστα να πέσω μέχρι div 4 μέχρι να ανέβω πάλι. Και την προηγούμενη εβδομάδα που τα κατάφερα, είχα πρώτα μείνει div 2 χωρίς να πέσω, και μετά μου έκατσαν οι αγώνες και το κατάφερα σε 8 αγώνες να πιάσω τους 22 πόντους (και μάλιστα στον 8ο αγώνα πάλι έπεσα σε lag cheater που ήταν και Έλληνας και έκανε void στο 3-0). Γενικά μην νιώθετε πως αν ο αντίπαλός σας είναι div 1 είναι καλύτερος. Ειδικά αφού από div 1 δεν πέφτει κατηγορία, σημασία έχει το ranking. Δεν ξέρω πως είναι το playerbase σε playstation, αλλά σε PC αντίπαλος div 1 με ranking κάτω από 1800 ήταν σχετικά ευκολάκι για εμένα. Κάποιοι με rank 2500+ ήταν για πλάκα, είναι αντίστοιχοι με 700άρηδες σε rating στα προηγούμενα PES και όσο υπερομάδα και να είχαν δεν είχαν ελπίδα. Οι πρώτοι 1500-1800 όμως σίγουρα είναι δύσκολοι αντίπαλοι (ή cheaters), οπότε νίκη δεν περιμένω γιατί είτε θα χάσω είτε ο αγώνας θα γίνει void. Περισσότερο φοβάμαι να πέσω με αντίπαλο σε div 2/3 γιατί παίζει να είναι καλός παίχτης και να μην του έχει κάτσει ακόμα η σειρά των αγώνων για να γίνει div 1 και αν καταφέρει να πάει εκεί να ανέβει αρκετά κατηγορία. Ειδικά αν έχει ομάδα με team strength 2650+. ΥΓ: Νομίζω είναι κάπου 4000 παίχτες στην div 1 στο PC, απλά ως reference το λέω.
1
eFootball 2022 [Dream Team - Γενική Συζήτηση]
In eFootball
BrocasHelm
20 Μαΐ 2022
Λογικά οι παίχτες θα μείνουν για όσο κρατάει το συμβόλαιό τους, 1 χρόνο. Απλά μετά δεν θα συμφέρει η ανανέωση με efootball points για 2 μήνες, άρα στο μεταξύ καλό είναι να παίρνεις νέους παίχτες και να τους ανεβάζεις levels. Γιατί το θέμα μεταξύ μας δεν είναι τα χρυσά ή τα GP για να αγοράσεις τους παίχτες, είναι να τους πας max level. Και ακόμα και οι αγορασμένοι με GP σε max level είναι απίστευτοι παίχτες που για μένα αξίζουν περισσότερο από τους featured που έχουν πολύ χαμηλό max level. Γενικά το παιχνίδι δεν το θεωρώ pay to win εκτός αν κάποιος δώσει μια περιουσία για full legends team (και αυτό μόνο λόγω του B condition). Με υπομονή χτίζεις κι εσύ υπερομάδα με προσεκτικά επιλεγμένους παίχτες που μάλιστα τους ανεβάζεις ακριβώς όπως θες εσύ. Να σας δείξω πχ πως έχω κάνει τον Bakker σε level 43/50 και θα δείτε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιονδήποτε άλλον LB του παιχνιδιού (γιατί έδωσα full defensive και κάτι λίγα σε speed μόνο, χωρίς να σπαταλάω progression points σε περιττά στατιστικά). Το γεγονός ότι μέχρι χτες είχε και σταθερά A/B condition ήταν bonus.
0
0
eFootball 2022 [Dream Team - Γενική Συζήτηση]
In eFootball
BrocasHelm
08 Μαΐ 2022
Είχα μέρες να παίξω divisions, το είχα παρατήσει από όταν ανέβηκα στην 3 γιατί δεν έχω σε φόρμα τους παίχτες (πχ Sterling D condition, όπως και ο Tete) αλλά είπα ας πάρω έναν Saka να παίζει στα δεξιά που είναι B). Βασικά οι προσθήκες στην ομάδα είναι ο Saka και ο Pau Torres στην άμυνα. Έκατσα χτες λοιπόν κι έπαιξα divisions. Αέρα ανέβηκα div 2 σε 8 αγώνες (19 πόντοι χρειάζονται), μόνο 1 ήττα 3-2 από παίχτη Div 1 με team strength κοντά 2700 (το υψηλότερο που έχω δει, εγώ στα 2400 είμαι). Από ότι έχω δει όταν παίζεις divisions παίζεις +-2 κατηγορίες, δηλαδή στην 3 που ήμουν είχα αντιπάλους από 1 μέχρι 5. Πλέον θα έχω 1 μέχρι 4, και όταν πάω στην 1 θα είναι από 1 μέχρι 3. Δεν ξέρω αν αξίζει να παίξω τώρα την 2, ή να περιμένω την Πέμπτη μπας και φτιάξει ο Sterling. Έχω κοντά μισό μύριο, λέω να κάνω μια ακόμα μεγάλη μεταγραφή, μάλλον για Koulibaly θα πάω να του δώσω μόνο 4 πόντους σε speed και όλα τα άλλα defending. Απλά για να βγάζω στα άκρα της άμυνας τον Puyol γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει το B condition του Bakker, που είναι σκυλί στην άμυνα βέβαια κι ας είναι 77 overall ως τώρα. Η άλλη επιλογή είναι να βρω κάποιον καλό hole player αλλά δύσκολο, για την ώρα μένω με Ikone και στην ανάγκη βάζω AMF τον Sterling αν χρειαστεί (worst case scenario το γυρνάω σε 4-2-4 το 4-2-1-3 μου). Θα πρέπει κάποια στιγμή να ανεβάσω εικόνα την ομάδα μου.
4
0
eFootball 2022 [Dream Team - Γενική Συζήτηση]
In eFootball
BrocasHelm
01 Μαΐ 2022
@SAX Διαφωνώ σε αυτό, πχ ο James που ήταν πουλενάκι από τα προηγούμενα χρόνια στην ManU στο level 30 πάει άνετα 96 speed 94 acceleration με 83 overall. Δεν το λες και ουάου, αλλά είναι τσιτάχ και με το super sub είναι μια χαρά επιλογή για αλλαγή όταν κουραστούν τα ακραία μπακ του αντιπάλου (γιατί μεταξύ μας ελάχιστοι κάνουν αλλαγή ακραίους μπακ). Με potential να φτάσει 87 overall στο level 46 είναι μια χαρά παίχτης, που θα τα έχεις μοιράσει όπως θες. Αντίστοιχα υποσχόμενος ο Tete που πάει level 50, αν και δεν φτάνει την ταχύτητα του James. Και αυτός super sub. Εγώ προσωπικά έχω σκοπό να έχω τέτοιους φτηνούς ως πιθανές αλλαγές στην τελική ομάδα. Απλά και μόνο γιατί μπορώ να τους στήσω ακριβώς όπως θέλω. Γενικά όρεξη να έχεις να ψάχνεις στις σωστές σελίδες με τις πληροφορίες, και φυσικά να τους ανεβάσεις αρκετά levels (εννοείται τώρα δεν θα κάνουν διαφορά αν είναι level 15-20, αλλά όταν πάνε 40+ όταν ο παίχτης που κοστίζει μισό μύριο πάει μέχρι το level 15-18, θα είναι ισάξιοι και μάλιστα δεν θα έχει πεταμένους πόντους σε άχρηστα στατιστικά, όπως πχ κάτι επιθετικοί με ανεβασμένα αμυντικά στατιστικά, ή με τρελό dribbling ή passing (για μένα που παίζω πιο direct one touch football και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου).
2
eFootball 2022 [Dream Team - Γενική Συζήτηση]
In eFootball
BrocasHelm
01 Μαΐ 2022
Μην το λες αυτό, πιστεύω υπάρχουν παίχτες μέχρι 100-120 χιλιάρικα που έχουν πολύ μεγαλύτερο potential από τους παίχτες που κοστίζουν μισό+ μύριο. Με το νέο levelling που κάνεις focus όπου θες, μετράει πολύ, ειδικά για αμυντικούς που τα δίνεις όλα σε lower body strength, defending και λίγο aerial strength, ή για επιθετικούς που έχουν ισορροπημένο αρχικό offensive awareness/acceleration γιατί αυτά πάνε πακέτο, και τα δίνεις όλα σε lower body strength, dexterity και shooting. Για κεντρώους παίζεις λίγο από όλα παντού πάντως, είναι καλύτερο να είναι γενικά ισορροπημένοι σε όλα, ειδικά αν μιλάμε για box to box CMF (και εκεί μόνο πιστεύω πως αξίζουν αυτοί που κοστίζουν πολύ αρχικά τύπου F. De Jong). Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις τύπου Haaland λόγω ηλικίας, αλλά πχ ο Son πιστεύω μου βγαίνει καλύτερο εξτρέμ από οποιονδήποτε άλλο ακριβότερο LWF/RWF υπάρχει (κυρίως γιατί ξεκινάει με ίδιο σχεδόν offensive awareness/acceleration).
1
eFootball 2022 [Dream Team - Γενική Συζήτηση]
In eFootball
BrocasHelm
30 Απρ 2022
GP ξεκίνησα κι εγώ με 1+ μύριο και 2 legends από πέρυσι, γιατί το προηγούμενο αίσχος ούτε καν το είχα παίξει. Είμαι οριακά στα 2400 team strength αλλά έχω και 300+ χιλιάδες GP μαξιλάρι (πήρα τελικά και τον Son και πήρα και Barrios). Συνεχίζεις να μαζεύεις αρκετά GP με τα events όλα, κι ευτυχώς είναι πολλά. Μαζί με τους xp trainers μπορείς να πάρεις διαμαντάκια να τα ξεκινήσεις στα γρήγορα level 15+ και να τους έχεις στήσει ικανοποιητικά για ανταγωνιστικό επίπεδο. Βέβαια αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε από πέρυσι θα είχα τελειώσει το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσω, 9+ μύρια έχω και 7000+ χρυσά στο 2021. Μέχρι και χτες έπαιζα 2 αγώνες την μέρα στα matchday για τα efootball points, από σήμερα τέλος αυτά, τέλος κι επίσημα το 2021. Το μόνο πρόβλημα που έχω με το dream team είναι αυτό που ανέφερα και σε προηγούμενο post, δεν ξέρω ακόμα πως δουλεύει το form σε συνδυασμό με το weekly condition. ΟΚ, ο Lasagna την προηγούμενη εβδομάδα ήταν Β και με το χάλια form του είχε συχνά κάτω βελάκι. Αυτή την εβδομάδα ο Kossounou είναι επίσης Β, με form standard, και πάλι μου τυχαίνει με κάτω βελάκι (αναγκάστηκα να πάρω με efootball points τον Azpi που είναι Β και ως τώρα σταθερά πάνω βελάκι).
0
1
eFootball 2022 [Dream Team - Προτάσεις παικτών]
In eFootball
BrocasHelm
27 Απρ 2022
Αν θέλετε GP να δείτε και τα divisions. Είναι εύκολο να ανέβεις στα πρώτα, ως πολύ εύκολο, πιστεύω μέχρι το 6 φτάνουν όλοι. Από το 5 και μετά ζορίζει λίγο, ειδικά αν δεν έχεις καλή ομάδα. Εγώ έχω πάει λίγο τρένο μέχρι την 3 αλλά δεν ξεκίνησα ακόμα. Δίνει και xp trainers οπότε τώρα είμαι έτοιμος να φέρω 1 ακόμα μεγάλη μεταγραφή, αλλά θα περιμένω και το update αύριο να δω και το εβδομαδιαίο form. Φυσικά και όλα τα άλλα events που θα βγουν από αύριο. On topic, efootballdb.com σας δείχνει και καλά το potential των παιχτών για rating σε max level, που δεν το παίρνεις 100% γιατί πάει με την λογική των προηγούμενων, αλλά μπορείς εύκολα να βρεις τα διαμάντια εκεί με προοπτική. Και φυσικά να τους ανεβάσεις ακριβώς όπως θες. Σε συνδυασμό με pesmaster βρίσκεις φτηνά διαμαντάκια, όπως τον Νιγηριανό Tosin https://www.pesmaster.com/a-tosin/efootball-2022/player/133474/ Παραδοσιακά η Νιγηρία είναι εγγύηση στους τρεχαλατζήδες, από εποχές Αμοκάτσι την αγαπάμε. Βέβαια εγώ ότι αγοράζω σε μικρούς ή μέτριους παίχτες κοιτάω να έχουν το super sub skill, να έχει νόημα να τους βάλω αλλαγή του μελλοντικού μου μαυρόμπαλου όταν έρθει η ώρα.
1
2
B
BrocasHelm
Περισσότερες ενέργειες