Τα νέα στοιχεία του Pro Evolution Soccer 2014!

Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα νέα στοιχεία του PES 2014 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα και σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά στο παρακάτω κείμενο.

Η ομάδα παραγωγής του Pro Evolution Soccer αναπτύσσει τα τελευταία 4 χρόνια μια νέα τεχνολογία χρησιμοποιώντας τον πυρήνα της διάσημης μηχανής Fox Engine του H. Kojima. Βασισμένη σε 6 βασικές αρχές, η νέα μηχανή καταρρίπτει ... 

... τα εμπόδια που υπήρχαν στην παραγωγή των προηγούμενων τίτλων και επιτρέπει στην ομάδα παραγωγής του PES να δημιουργήσει ένα παιχνίδι το οποίο φτάνει πολύ κοντά στο όραμα των δημιουργών του, όσον αφορά την αναπαράσταση του ενθουσιασμού και ποικιλίας ενός αγώνα κορυφαίου επιπέδου.

Η ρευστότητα του παιχνιδιού βασίζεται στην συνεχή κίνηση και αλλαγή θέσεων από τους παίκτες, κύριο χαρακτηριστικό του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του PES μελέτησε την ροή αληθινών αγώνων, παρατηρώντας ότι οι προσωπικές ικανότητες συγκεκριμένων παικτών και οι καλοσχεδιασμένες τακτικές μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και αουτσάιντερ σε αναπάντεχους θριάμβους έναντι ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων.

Ξεκινώντας από το μηδέν, η ομάδα του PES εργάστηκε σκληρά ώστε να επανακτήσει κάθε στοιχείο του παιχνιδιού, δημιουργώντας ένα αναζωογονητικό νέο ξεκίνημα που θα ανεβάσει τον πήχη ψηλά για τους ποδοσφαιρικούς τίτλους. Πέραν των φανερά βελτιωμένων γραφικών και animation, η ισχύς της νέας μηχανής χρησιμοποιήθηκε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο παίζονται τα παιχνίδια ποδοσφαίρου.


Με τους περιορισμούς των παλαιών μηχανών animation και ΑΙ να αποτελούν παρελθόν, το PES 2014 δημιουργεί έναν πυρήνα που μιμείται αψεγάδιαστα τις ικανότητες και τη σπιρτάδα των παικτών παγκόσμιας κλάσης που τους διακρίνει από όλους τους άλλους.


Οι 6 βασικές αρχές του παιχνιδιού θα επιφέρουν μια νέα εποχή στις προσομοιώσεις ποδοσφαίρου, καθώς ρυθμίζουν τα πάντα, από το πώς ένας παίκτης ελέγχει τη μπάλα, τις σωματικές μονομαχίες στο γήπεδο μέχρι και τα αισθήματα που προκαλεί ένας αγώνας, αισθήματα όπως η ασυγκράτητη ευφορία της νίκης έως την αποκαρδιωτική απογοήτευση της συντριπτικής ήττας.


Αυτές οι 6 "βάσεις" του παιχνιδιού είναι:

1. TrueBall Tech

Pro Evolution Soccer 2014
 

Για πρώτη φορά σε εξομοιωτή ποδοσφαίρου, στο PES 2014 τα πάντα επικεντρώνονται στην μπάλα, στο πώς κινείται, στο πώς την χειρίζονται οι παίκτες. Η πρώτη επαφή και ο άρτιος χειρισμός της είναι πράγματα που ξεχωρίζουν τους παίκτες μεταξύ τους. Δεν σου παρέχεται μόνο η δυνατότητα να πασάρεις, αλλά και να μπορείς να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους ώστε να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις μετρά από τους αντίπαλους αμυντικούς .

Η τεχνολογία TrueBall Tech επιτρέπει στον παίκτη να σταματήσει απευθείας ή να χτυπήσει την μπάλα χρησιμοποιώντας τον αναλογικό μοχλό, με ένα λεπτομερές σύστημα βαρυκεντρικής φυσικής (barycentric physics system) υπολογίζεται πως θα πρέπει να μετατοπίσει το βάρος ή να λυγίσει το σώμα του για να την υποδεχτεί σωστά. Έτσι o παίκτης έχει απολυτό έλεγχο στο πως θα υποδεχτεί την μπάλα, σε αντίθεση με προηγούμενους τίτλους. Η TrueBall Tech επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει αν θα την κοντρολάρει με το στήθος, αν θα την χτυπήσει με σκοπό να περάσει κάποιον αντίπαλο ή αν θα την πετάξει σε κενό χώρο ή σε κάποιον συμπαίκτη. Επιπλέον, ο κάλος χειρισμός της μπάλας σε μικρούς χώρους χρήσει ντρίμπλας είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν για κάποιον παίκτη.

Η σειρά του PES πάντα αντιμετώπιζε την μπάλα ως ανεξάρτητο σώμα από τον παίκτη, και αυτή η ελευθερία επεκτείνεται και στο νέο τίτλο, με τις κινήσεις των παικτών να είναι δουλεμένες γύρω από αυτές της μπάλας και όχι το αντίθετο. Οι παίκτες θα μπορούν να χειριστούν μια ελεύθερη μπαλιά σε απολυτό βαθμό, είτε χρησιμοποιώντας την κεκτημένη της ταχύτητα, είτε αλλάζοντας την κατεύθυνση της με το νέο σύστημα έλεγχου μπάλας.

Αυτό φέρει ως αποτέλεσμα απολυτό έλεγχο 360 μοιρών και στα 2 πόδια, με αρκετά μεγάλη ακτίνα εφαρμογής. Επιπλέον οι παίκτες θα μπορούν να βάζουν το σώμα για να προστατέψουν την μπάλα από τους αντίπαλους τους, καθώς και να χρησιμοποιήσουν την σόλα του παπουτσιού για να τους περάσουν με αναπάντεχες κινήσεις.

2. Motion Animation Stability System (M.A.S.S.)

Pro Evolution Soccer 2014
 

Η σωματική επαφή μεταξύ των παικτών είναι ένα από τα κύρια συστατικά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και το νέο αυτό σύστημα την προσομοιώνει στην εντέλεια, χρησιμοποιώντας τα απαιτούμενα animation για κάθε περίσταση αντί για κάποια προκαθορισμένα σετ animation που κάλυπταν ελάχιστα πιθανά σενάρια. Το M.A.S.S. αντιδρά ακαριαία σε κάθε περίσταση, με την αντίδραση του παίκτη "θύματος" να εξαρτάται από την διεύθυνση και την δύναμη του μαρκαρίσματος. Εξαρτώμενοι από παράγοντες όπως μέγεθος και πυγμή, οι παίκτες θα παραπατούν μεν, αλλά αν το μαρκάρισμα δεν είναι αποτελεσματικό θα επανέρχονται και θα χρησιμοποιούν την σωματοδομή τους για την υπεράσπιση της μπάλας.


Το PES 2014 έχει πλέον περισσότερα μαρκαρίσματα πέραν του απλώματος ποδιού σε όρθια στάση και του τάκλιν. Με την προαναφερόμενη φυσική μπάλας, τα μαρκαρίσματα είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά του PES 2014 στην προσπάθεια του να απεικονίσει τον ρεαλισμό, καθώς η μπάλα θα αντιδράει σε αυτά όπως θα έπρεπε και στη πραγματικότητα. Σε μονομαχίες που οι πιθανότητες των 2 παικτών για κατάκτηση της μπάλας είναι ίσες, θα μπορείτε να δείτε άλλοτε τη μπάλα να συνεχίζει να κυλάει στον χώρο όσο αυτοί τζαρτζάρονται και άλλοτε να καταλήγει στα πόδια του νικητή.

Με τις προσωπικές μονομαχίες μεταξύ παικτών-κλειδιών να κρίνουν συχνά ολόκληρους αγώνες,η προσθήκη του MASS προσφέρει πολλές επιλογές για τα σενάρια ένα προς ένα. Οι αμυντικοί θα πιέζουν πιο πολύ συγκεκριμένους παίκτες, άλλοτε πέφτοντας πάνω τους, άλλοτε κρατώντας μια απόσταση για να κόψουν πιθανές πάσες, ενώ οι επιθετικοί από τη πλευρά τους θα προσπαθούν να κρατήσουν αποτελεσματικά κατοχή ενώ μελετούν τις επιλογές τους για πάσα, σέντρα ή σουτ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ανοιχτά παιχνίδια, με τα χαρίσματα και τις ικανότητες των παικτών να παίζουν τεράστιο ρόλο στις προσωπικές μονομαχίες.

3. Heart

Pro Evolution Soccer 2014
 

Είναι δύσκολο να βρεις ποιο ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που κάνει το ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον τεχνικό, όσο με τον ψυχολογικό τομέα. Μερικοί αγώνες μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για τις εκτός έδρας ομάδες, με τους οπαδούς της γηπεδούχου να παίζουν ουσιαστικά τον ρόλο του 12ού παίκτη. Αυτό προσπαθεί να πετύχει το PES 2014, με τους παίκτες να αποκτούν ψυχολογικά χαρακτηριστικά (στατιστικά για την ψυχολογία του παίκτη), τα οποία θα εξαρτώνται τόσο από την στήριξη των οπαδών, όσο και από τις προσωπικές επιδόσεις του καθενός.


Τα στατιστικά για την ψυχολογία ενός παίκτη μπορεί να μειωθούν αν είναι "ανύπαρκτος" σε έναν αγώνα, ενώ ένας παίκτης που επιτυγχάνει μία σπουδαία προσωπική ενέργεια μπορεί να τονώσει όλους τους συμπαίκτες του. Αν επίσης ένας παίκτης δεν βρίσκει τα πατήματα του σε έναν αγώνα, η ομάδα του μπορεί να συνεργαστεί και να τον βοηθήσει να επανέλθει. Τα γήπεδα πλέον μπορούν να γίνουν (καζάνια) από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί, με νέο συστήματα ΑΙ για το πλήθος αλλά και ολοκαίνουργια ηχητικά εφέ να δημιουργούν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

4. PES ID

Pro Evolution Soccer 2014
 

Το PES 2013 πρωτοεισήγαγε την έννοια του player ID, με περίπου 50 παίκτες να χαίρουν ειδικής μεταχείρισης μέσω ξεχωριστών animation καθώς και ειδικής ΑΙ. Το PES ID πάει ένα βήμα παραπέρα, αυξάνοντας τη λίστα των παικτών που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά τουλάχιστον στο διπλάσιο.

5. Team Play

Pro Evolution Soccer 2014
 

Με το καινοτόμο σύστημα συνδυασμών του PES 2014, οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν τακτικές σε κρίσιμα σημεία του γηπέδου, χρησιμοποιώντας 3 ή και περισσότερους παίκτες σε αυτές. Αυτοί οι παίκτες θα κάνουν εφόδους χωρίς την μπάλα, άλλοτε για να ξεμαρκαριστούν, άλλοτε για να τραβήξουν μαζί τους έναν αμυντικό για να ελευθερώσουν το πεδίο στον παίκτη που κατεβάζει, επιτρέποντας στους χρήστες να αξιοποιήσουν τις ενδεχόμενες αμυντικές αδυναμίες που μπορούν να προκύψουν.


6. The Core

Pro Evolution Soccer 2014
 

Η ομάδα του PES έλαβε υπόψιν της συμβουλές που πρότειναν οπαδοί του προ και του ποδοσφαίρου γενικότερα και αποφάσισαν να συμπεριλάβουν μια ευρεία γκάμα βελτιώσεων. Στο γραφικό τομέα, το παιχνίδι διακρίνεται από ένα φοβερό επίπεδο λεπτομέρειας, όπως τις φανέλες που κινούνται σαν ξεχωριστό σώμα από τον παίκτη, τις αλλαγές εκφράσεων των παικτών, καθώς και το νέο μηχανισμό animation που δεν αφήνει χώρο για περίεργα "ψαλιδίσματα" και ελλείψεις από τη μία κίνηση στην άλλη. Τα ψηφιακά στάδια θα είναι πιστή αναπαράσταση των πραγματικών σε κάθε τους πτυχή, με ρεαλιστίκες εισόδους ομάδων καθώς και οπαδούς που κινούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η νέα μηχανή επιτρέπει και την ύπαρξη νέων light maps που θα ενισχύουν τον φωτορεαλισμό.


Η ροή του αγώνα έχει επίσης βελτιωθεί με τακτικές αλλαγές να γίνονται επιτόπου και με περιττά cutscenes να αφαιρούνται μεταξύ των φάσεων.

Η εκτέλεση φάουλ και πέναλτι έχει επίσης αλλάξει δραματικά. Τα φάουλ έχουν επανδρωθεί με την αφαίρεση κάθε περιορισμού στις ψεύτικες προωθήσεις ή κοντινές πάσες (κομπίνες). Για να αμυνθούν σε αυτές τις κινήσεις, οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν τη θέση του τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια του φάουλ, ενώ το τείχος θα αντιδρά ενστικτωδώς για να εμποδίσει την μπάλα.

Τα πέναλτι πλέον χρησιμοποιούν έναν "στόχο" που αλλάζει ανάλογα τις ικανότητες των εκτελεστών. Οι τερματοφύλακες πλέον μπορούν να επιλέξουν αν θα κινηθούν πριν το σουτ, όταν διαισθάνονται ότι ο εκτελεστής δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός.


Το PES 2014 θα συμπεριλάβει για πρώτη φορά το Ασιατικό Champions League, ενώ συνεχίζει την αποκλειστική συνεργασία του με το UEFA Champions League. Περισσότερες διοργανώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.


“Το να σκεφτείς εντελώς διαφορετικά όταν δημιουργείς έναν ετήσιο τίτλο όπως το PRO δεν είναι εύκολο” δήλωσε ο παραγωγός του παιχνιδιού Kei Masuda" αλλά η Fox Engine μας επέτρεψε να επιτύχουμε τέτοια επίπεδα ελευθερίας που συνεχώς βρίσκουμε νέους τρόπους για να κάνουμε το PES 2014 μια πιστή αναπαράσταση του ποδοσφαίρου. Με το που πάρει το χειριστήριο στα χέρια του ο χρήστης και δοκιμάσει να πειραματιστεί με τον τρόπο που λειτουργεί όλο το παιχνίδι, πιστεύουμε ότι θα νιώσει τον ίδιο ενθουσιασμό με αυτόν που νιώθει όταν παρακολουθεί αληθινό ποδόσφαιρο".


“Το υλικό που δημοσιεύουμε είναι παρμένο απο το παιχνίδι, το οποίο προορίζεται για αυτήν την γενιά και είναι περίπου στο 70% της ολοκλήρωσης του. Το παιχνίδι θα απευθύνεται μεν στην τωρινή γενιά κονσολών, όπου έχει εδραιωθεί για τα καλά η κοινότητα του, αλλά μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλες πλατφόρμες δίχως προβλήματα".

Το PES 2014 θα κυκλοφορήσει το 2013 σε PlayStation 3, Xbox 360, Windows PC και στο PSP.

Join our community More than 140.000 Registered Members!

Login or Register

Login on our Forum!