Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

zougaman

.: FIFA UTLIMATE TEAM 18 - Οδηγός :.

Recommended Posts

Οδηγός για το Fifa Ultimate Team

  Image result for fifa 18 ultimate team

 

 

 

Ο οδηγός αυτός έχει γίνει για να βοηθήσει τους παίχτες του Fifa Ultimate Team και έχει στοιχεία μέχρι και το FUT 16. Για μελλοντικά FUT θα γίνεται update μόλις έχουμε καινούργιες προσθήκες.


FUT = Fifa Ultimate Team


Είναι ένα mode του Fifa που υπάρχει από το 2009. Ο στόχος είναι να φτιάξεις την ομάδα των ονείρων σου.
Μπορείς να παίξεις μέσω PC / PS / Xbox ή να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή (αφορά μόνο αγορές/πωλήσεις) είτε στο PC σου ή στο κινητό σου.
Μπορείς να φτιάξεις την dream team σου παίζοντας αγώνες σε διάφορα events ή σε πρωτάθλημα 10 κατηγοριών. Μαζεύεις coins κερδίζοντας άλλες ομάδες, κατακτώντας κύπελλα και ανεβαίνοντας κατηγορίες. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αγορές / πωλήσεις παιχτών οι οποίες είναι σε real time δλδ πουλάω εγώ και αγοράζει κάποιος άλλος human player. Γίνονται πλειστηριασμοί για όλα (παίχτεςγήπεδαμπάλες, εμφανίσεις, προπονητές, συμβόλαια, προπονητικό team και γενικά σε ότι αφορά το κανονικό ποδόσφαιρο).
Ξεκινάς από την κατηγορία 10 με 18 παίχτες που σου δίνει η ΕΑ οι οποίοι είναι αληθινοί ποδοσφαιριστές. Όσο νικάς τόσο ανεβαίνεις κατηγορίες και αυξάνοντα τα έσοδα σου. 

Μπορείτε να παίξετε αγώνες με φίλους ή με αγνώστους, Cups και πρωταθλήματα offline/Online στα οποία κερδίζεις coins. Ειδικά όταν είσαστε σε αρχικό στάδιο είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε το παιχνίδι και να βγάλετε εύκολα coins παίζοντας offline Cups/Seasons.
 

Share this post


Link to post

PART 1


Κατηγορίες παιχτών :


Χάλκινοι είναι οι χαμηλότεροι σε overall. Δεν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά αλλά γίνονται Cups μόνο με αυτούς. Ο καλύτερος φτάνει 64 overall αλλά μην τους υποτιμάτε γιατί υπάρχουν αρκετά διαμάντια π.χ. BOLLY με 97 ταχύτητα ή o EKOBI με 89 PHYSICAL.

Αποτέλεσμα εικόνας για FUT 17 bronze card

 

 

 

 


Ασημένιοι φτάνουν μέχρι 74 overall και γίνονται Cups only for silvers. Υπάρχουν αρκετοί 74 overall οι οποίοι είναι πολύ ακριβοί διότι είναι οι καλύτεροι της κατηγορίας του αλλά δεν παύει να είναι silver. Αν έχετε σκοπό να φτιάξετε ομάδα μόνο με top rated silvers τότε θα πρέπει να πληρώσετε πολλά coins.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για FUT 17 silver card

 
Χρυσοί όλοι οι γνωστοί παιχταράδες! Ξεκινάνε από 75 overall. Υπάρχουν 2 κατηγορίες. Οι RARE οι οποίοι είναι οι γυαλιστεροί χρυσοί και οι NON RARE οι οποίοι είναι μια απόχρωση του κίτρινου. Οι NON RARE φτάνουν συνήθως μέχρι 80-82 Overall αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χειρότεροι από έναν αντίστοιχο RARE PLAYER.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για FUT 17 silver card


IF = In Form είναι οι σπέσιαλ εκδοχές όλων των παιχτών. Βγαίνουν κάθε εβδομάδα (Τετάρτη) και βασίζονται στην ατομική επίδοση του πραγματικού ποδοσφαιριστή στο γήπεδο δλδ IF DIEGO COSTA γιατί έβαλε 3 γκολ την Κυριακή στο Αγγλικό πρωτάθλημα και η ΕΑ τον έβαλε στους 18 καλύτερους παίχτες της πρώτης κυκλοφορίας της TEAM OF THE WEEK. Πολύ ακριβοί και μερικές φορές δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Επειδή είναι ¨Μαύροι¨ δεν σημαίνει ότι τα κάνουν όλα! Βγαίνουν κάθε Τετάρτη και μπορείς να τους βρεις σε πακέτα για 1 εβδομάδα. Στο Market θα μπορείτε να τους βρείτε όποτε θέλετε αλλά υπάρχει περίπτωση να αυξάνεται συνέχεια η τιμή τους ειδικά αν είναι πολύ καλό το upgrade που τους έχει κάνει η ΕΑ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για FUT 17 if card

Share this post


Link to post

ICONS  Υπάρχουν σε όλες τις πλατφόρμες πλέον. Είναι ότι καλύτερο μπορείτε να αγοράσετε και είναι πανάκριβοι. Από το FUT 16 η ΕΑ έβαλε μια καινοτομία στην χημεία των IVONS προς τους υπόλοιπους παίχτες, όλοι οι ICONS συνδέονται με όλους τους κανονικούς παίχτες με αποτέλεσμα να μην έχετε προβλήματα με την χημεία της ομάδας σας. Έχουν 3 εκδόσεις ο καθένας. Η καλύτερη έκδοση λέγεται PRIME και η ΕΑ μας δίνει την επιλογή να την αποκτήσουμε και μέσω SBC το οποίο όπως είναι λογικό είναι ακριβό. Αξίζει να κάνετε το SBC μόνο ΑΝ  είσαστε σίγουροι ότι θέλετε σίγουρα  κάποιον ICON διότι οι PRIME ICONS από τα SBC είναι UNTRADABLE δλδ δεν πωλούνται και θα τους έχετε για πάντα στο CLUB σας.

 

 

Image result for fifa 18 icons

 

 

 

 

 

 

MΟΤΜ = Man Of The Match:

 

 

 

Αυτή η κατηγορία ξεκίνησε από το FUT 14. Είναι πορτοκαλί κάρτες που βγαίνουν συνήθως για παίχτες οι οποίοι ήταν η καλύτεροι της ομάδας τους σε έναν κρίσιμο αγώνα πχ Champions League, EUROPA LEAGUE  ή της Εθνικής τους. Βγαίνουν για 24 ώρες σε πακέτα και συνήθως εξαφανίζονται γιατί είναι λίγες σε αριθμό παρόλο που στοιχίζουν πολλά coins.

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 motm aduriz

 

 

 

 

 

 

TOTS = Team Of The Season

 

 

 

Βγαίνουν κάθε χρόνο ΜάιοΙούνιο. Είναι μπλε κάρτες οι οποίες είναι για τους καλύτερους παίχτες των γνωστών πρωταθλημάτων. Αφορούν όλες τις κατηγορίες των παιχτών δηλαδή από χάλκινους μέχρι χρυσούς. Η ΕΑ βγάζει κάθε εβδομάδα από ένα πρωτάθλημα. Συνήθως τέλη Ιουνίου έχει τελειώσει όλη η διαδικασία.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 tots

 

 

 

 

 

 

TOTY = Team Of The Year

 

 

 

Ότι καλύτερο μπορείτε να αγοράσετε από το FUT. Είναι η καλύτερη 11άδα που ψηφίζει η FIFA για τον νικητή της χρυσής μπάλας. Βγαίνει την εβδομάδα που γίνεται η πραγματική ψηφοφορία  και ξεκινάει από τον GK μέχρι τους επιθετικούς.

Είναι πανάκριβοι αλλά είναι οι καλύτεροι. Εκείνη την εποχή το Market παίρνει φωτιά λόγω του PACK OPENING που γίνεται με σκοπό να τους πετύχουν. Γενικά είναι η καλύτερη στιγμή να αγοράσετε παίχτες αφού οι τιμές είναι χαμηλές.

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 toty

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

HEROES

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο FUT 15 και αφορούν παίχτες οι οποίοι έδωσαν τα πάντα για την ομάδα τους. Μπορεί να την έσωσαν από υποβιβασμό ή να της έδωσαν κάποιο τίτλο. Βγαίνουν στο τέλος των πρωταθλημάτων. Έχουν διάρκεια για 24 ώρες και μπορεί να είναι από χάλκινοι μέχρι χρυσοί. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 hero cards

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Record Breakers

 

 

 

Δημιουργήθηκαν στο FIFA 15 και είναι κάρτες οι οποίες βγαίνουν τιμητικά για παίχτες οι οποίοι έχουν κάνει κάποιο ρεκόρ πχ ο ΜΑΝΕ ο οποίος έκανε το ταχύτερο χατ τρικ ή ο MESSI επειδή έβαλε τα περισσότερα γκολ. Είναι πολύ σπάνιες και βγαίνουν για 24 ώρες. Σπάνια θα τις συναντήσετε μπροστά σας.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 record breaker

 

 

 

FUTTIES

 

 

 

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο FIFA 15. Είναι οι αγαπημένοι παίχτες  των χρηστών  οι οποίοι έχουν βγει μέσα από ψηφοφορία. Είναι κάρτες ροζ και βγαίνουν στο τέλος της σεζόν δλδ Ιούλιο περίπου.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 futties

 

 

 

Ones To Watch

 

 

 

 

 

 

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο FIFA 17.  Τις λένε και Hybrid Cards διότι αναβαθμίζονται μόνες τους! Όταν κάποιος από τους OTW παίχτες βγει στην TOTW τότε η κάρτα του γίνεται UPGRADE αυτόματα οπότε αν ήταν 80 overall και η κάρτα της TOTW είναι 82  τότε η κάρτα του OTW θα γίνει και αυτή 82!!! Είναι πολύ περιορισμένες και βγήκαν μόνο μια φορά, στην αρχή του χρόνου. Οι παίχτες που επιλέχτηκαν είχαν πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016. Υπάρχουν όμως και αρνητικά. Αν κάποιος από τους OTW παίχτες χτυπήσει σοβαρά τότε η κάρτα του δεν πρόκειται να γίνει ποτέ upgrade αφού δεν θα παίζει στην πραγματικότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει το στοιχείο του UPGRADE και έτσι χάνει την αξία της πχ ο MILIK ο οποίος χτύπησε το 2016 για μεγάλο χρονικό διάστημα και η αξία της κάρτα τους έπεσε πιο χαμηλά και από την IF κάρτα του. Παίρνουν UPGRADE όταν βγουν κάποια από τις παρακάτω εκδόσεις : Team of the Week, Man of the Match, European Team of the Tournament, Hero or Record Breaker.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 otw

 

 

Path To Glory

 

Οι PTG παίχτες προστέθηκαν στο FIFA 18 πρώτη φορά. Είναι ακριβώς σαν τους OTW δλδ αναβαθμίζονται αυτόματα όταν πάρουν IF οι στάνταρ εκδόσεις των καρτών. Για λεπτομέρειες ως προς τα UPGRADES δείτε τους OTW. Ο λόγος που βγήκαν αυτές οι εκδόσεις είναι γιατί αφορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Image result for PTG FIFA 18

 

 

Movember

 

 

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο FIFA 17. Είναι κάρτες από EVENT το οποίο αφορά το μουστάκι των αντρών. Είναι μια μικρή αναβάθμιση των απλών καρτών με μια μικρή αύξηση στο Physic stat. Βγήκαν μια φορά μόνο και λόγω του EVENT. Στο FIFA 18 δεν βγήκαν.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 movember

 

 Scream Team

 

 

 

Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο FIFA 17. Είναι κάρτες από EVENT το οποίο αφορά το Halloween . Αυτές οι κάρτες αναβαθμίζονταν αυτόματα κατά την περίοδο του Halloween σε πολλά από τα stats του. Όμως μόλις τελείωσαν οι απόκριες επανήλθαν στο κανονικό τους. Βγήκαν μια φορά μόνο και λόγω του EVENT.  Στο FIFA 18 μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις για SBC οπότε όταν έπαιρναν BOOST ήταν καλή ευκαιρία να κάνεις τα απαιτητικά SBC. Στο FIFA 18 η ΕΑ ανακοίνωσε ότι θα παίρνουν BOOST όταν έχει πανσέληνο. 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 17 scream cards

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μια σελίδα για να ψάχνεται είναι το http://www.futhead.com/ ή το http://www.futwiz.com/


Επίσης μια σελίδα που έχει τιμές παιχτών (στο περίπου) ώστε να έχετε μια άποψη https://www.futbin.com/.

Share this post


Link to post

PART 2

Βασικές γνώσεις

 

 

 

Μπορείτε να έχετε στην ομάδα σας ότι χρώμα θέλετε αρκεί να είναι 11

  Αποτέλεσμα εικόνας για fifa 16 team hybrid
 
Μπορείτε να αγοράσετε όποια εμφάνιση θέλετε και όσες θέλετε.
Να έχετε όποιον προπονητή θέλετε.

Επίσης μπορείτε να αγοράσετε γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, προπονητές τερματοφυλάκων.
Να τροποποιήσετε όποιον παίχτη σας θέλετε χρησιμοποιώντας ειδικές κάρτες CHEMISTRY STYLES δλδ θέλω τον Παπαδόπουλο πιο καλό στον αέρα? Αγοράζω την κάρτα Anchor. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa chemistry cards

 

 

Chemistry

 

 


Μεγάλο ρόλο παίζει η χημεία στην ομάδα δλδ πρέπει οι παίχτες στην ομάδα σας να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους (Κοινό πρωτάθλημα, ίδια εθνικότητα, ίδια ομάδα). Όσο πιο καλή χημεία τόσο καλύτερα θα παίζουν. Επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο οι θέσεις των παιχτών στο σύστημα σας. Αν βάλεις ένα CDM σε θέση CM τότε χάνετε chemistry. Όμως υπάρχουν οι κάρτες αλλαγής θέσης όπου μπορείτε ένα CDM να το κάνετε CM - CAM - CF - ST. Γενικά πρέπει να προσέχετε όταν χτίζεται την ομάδα σας ώστε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για fifa position change
 
video: 

 


Όταν βγάλετε λεφτά μπορείτε να αγοράσετε τους παίχτες της αρεσκείας σας ή να αγοράσετε πακέτα τα οποία περιέχουν όλα τα προαναφερθέντα. Κανένας δεν ξέρει τι θα του τύχει. Μπορεί να σας βγει ο Ronaldo (πολύ πολύ σπάνιο ή ο Βύντρα). Τα πακέτα τα αγοράζετε με coins που έχετε μαζέψει από αγώνες / trading ή με fifa coins τα οποία τα παίρνετε από την ΕΑ πληρώνοντας euro. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια παίχτες σε δημοπρασίες κάθε μέρα.

 

 

 

 video :
 

 

 

 


Πολύ σπάνια θα δείτε ομάδα με Ronaldo + Messi. Γενικά υπάρχει τεράστια ποικιλία σε ομάδες γιατί σου δίνει άπειρες επιλογές να κάνεις ότι θέλεις. Μπορείς να αλλάξεις θέσεις στους παίχτες σου, μπορείς να φτιάξεις ομάδα από διάφορα πρωταθλήματα. Μπορείς να φτιάξεις γρήγορα μια καλή ομάδα αλλά η δημιουργία υπερομάδας είναι πολύ δύσκολο λόγω κόστους. Υπάρχουν 11.000 παίχτες από 31 πρωταθλήματα περίπου (σε κάθε FIFA κάποιο πρωτάθλημα μπαίνει και κάποιο βγαίνει).

Μπορείτε να φτιάξετε HYBRIDS TEAM. Οι υβριδικές ομάδες είναι από τα καλύτερα κεφάλαια του FUT διότι προσπαθείς να ενώσεις παίχτες από διάφορα πρωταθλήματα με όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία. Θέλει χρόνο και προσοχή ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν το κάνετε σωστά τότε δεν θα παίζει καλά η ομάδα σας. Πρέπει οι παίχτες σας να έχουν κάτι κοινό δηλαδή πρωτάθλημα ή Εθνικότητα ή ομάδα. Όσο καλύτερη η χημεία των παιχτών τόσο το καλύτερο. Παράδειγμα: Αν βάλετε τον SEBA RW και τον συνδέσετε σε ένα 433 σύστημα με τον RB SALINO τότε έχετε πετύχει την τέλεια χημεία δηλαδή είναι και οι 2 Βραζιλιάνοι, στο ίδιο πρωτάθλημα και στην ίδια ομάδα! Αν θέλετε να βάλετε RB τον MAICON στην θέση του SALINO, μπορείτε να το κάνετε αφού είναι και οι 2 Βραζιλιάνοι αλλά η χημεία δεν θα είναι τέλεια (θα δείτε μια πορτοκαλί γραμμή ανάμεσα στους 2 παίχτες). Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι να έχει η ομάδα σας 100% χημεία και όλοι οι παίχτες σας ατομική χημεία 9 ή 10. Αν το πετύχετε αυτό τότε έχετε δημιουργήσει μια τέλεια HYBRID TEAM.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa hybrid squad

 

 

 

Σε αυτό το παράδειγμα βλέπουμε παίχτες από Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία. Οι κόκκινες γραμμές μας δείχνουν ότι η σύνδεση είναι κακή και ότι χάνουμε πόντους από την συνολική χημεία. Οι πορτοκαλί είναι μέτριες συνδέσεις. Οι πράσινες είναι καλές συνδέσεις και οι γυαλιστερές πράσινες είναι η καλύτερη σύνδεση που μπορείτε να πετύχετε. Στόχος είναι να έχετε το 100% στην ομάδα σας και από 9 και πάνω σε κάθε παίχτη σας ώστε να παίζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
 

Loyality

 

 

 

Ένας τρόπος να ανεβάσετε την χημεία είναι το Loyality. Αν έχετε αγοράσει ένα παίχτη από την αγορά και παίξει στην ομάδα σας πάνω από 10 παιχνίδια τότε θα πάρει +1 στην χημεία του. Αν τον βρείτε σε πακέτο τότε το έχει αυτόματα.

Αυτό μπορείτε να το δείτε στην κάρτα του παίχτη στις πληροφορίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa loyalty

FUT 14 Manager Chemistry Bonus

Αποτέλεσμα εικόνας για loyalty fifa 15

 

 

Στην 1η περίπτωση ο παίχτης δεν έχει βρεθεί σε πακέτο ή δεν έχει παίξει 10 παιχνίδια για εσάς οπότε το εικονίδιο του LOYALITY δηλαδή της ασπίδας είναι άσπρο.

Στην 2η περίπτωση έχουμε το +1από το LOYALITY.

Στην 3η περίπτωση δεν έχουμε LOYALITY αλλά ο παίχτης έχει +1 από την χημεία με τον προπονητή του δηλαδή ο προπονητής είναι από το ίδιο πρωτάθλημα ή εθνικότητα με τον παίχτη.

Στην 4η περίπτωση έχουμε LOYALITY και Manager μαζί.


Work Rates
 
Είναι από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στο UT. Κάθε παίχτης έχει αυτό το στατιστικό και μας δείχνει την συμπεριφορά / κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Τα workrates χωρίζονται σε 2 σκέλη, στο επιθετικό και στο αμυντικό. Κάθε σκέλος έχει Low (χαμηλό), Medium (μέτριο) και High (υψηλό). Αν κάποιος παίχτης έχει M/M σημαίνει ότι επιθετικά και αμυντικά οι κινήσεις του είναι μέτριες. Αν θέλετε έναν επιθετικό που θα κάθετε μπροστά τότε το ιδανικό Workrate για εσάς θα είναι το H/L δηλαδή High Attack / Low defence. Προσοχή λοιπόν στα workrates και στις θέσεις του συστήματος σας γιατί αν έχετε 4 αμυντικούς με H/M τότε θα φεύγουν αρκετά συχνά μπροστά με αποτέλεσμα να δέχεστε γκολ στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Τα workrates αλλάζουν το τρόπο παιχνιδιού σας και αν τα χρησιμοποιήσετε σωστά τότε θα σας βγαίνουν αυτά που θέλετε στο παιχνίδι μέσα.
 
 

Loan Players 
 
Είναι καινοτομία του Fifa 15. Μπορείτε να δοκιμάσετε για μερικά παιχνίδια ποδοσφαιριστές ώστε να δείτε αν σας ταιριάζουν στο παιχνίδι σας. Επίσης αν παίζετε κάποιο κρίσιμο ματς μπορείτε να δανειστείτε κάποιον πολύ καλό παίχτη ώστε να σας βοηθήσει να κερδίσετε τον αγώνα. Μόλις τελειώσουν τα συμβόλαια τότε είναι άχρηστος αφού δεν μπορείτε να του ανανεώσετε το συμβόλαιο ή να τους πουλήσετε.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa loan players
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Price Range

 

 

 

Είναι μια καινοτομία του FUT 15 ώστε να βοηθήσει τους παίχτες να μάθουν την αξία του παίχτη τους. Οι παίχτες είναι χωρισμένοι σε κατηγορίες τιμών οι οποίες ανανεώνονται συχνά.  Ο πραγματικός λόγος που η ΕΑ ξεκίνησε αυτό είναι για να πολεμήσει το Price fixing και τα  fifa coin sites ώστε να μην μπορούν να πουλάνε μεγάλα ποσά σε πελάτες τους . Το καλό όμως από όλο αυτό είναι ότι αρκετοί παίχτες  που πριν ήταν απλησίαστοι τώρα μπορείς να τους αγοράσεις εύκολα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa price range

 

 

 

 

 

 


Συμβόλαια και Managers
 
Συμβόλαια - Contracts
 
To A και το Ω του Ultimate Team. Χωρίς αυτά δεν μπορείτε να παίξετε ούτε offline, ούτε Online. Η χρήση τους σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ποδοσφαιριστή ή τον Manager για συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών.
Οι ποδοσφαιριστές / Manager που θα σας δώσει αρχικά η ΕΑ έχουν 45 συμβόλαια. Οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή / Manager βρίσκετε σε πακέτο έχει 7. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε από μηδέν έως 99 συμβόλαιο όπου είναι και το μέγιστο που μπορεί να φτάσει ο ποδοσφαιριστής / Manager. Αν κάποιος έχει 90 συμβόλαιο και του κάνετε apply new 28 contract τότε θα πάει 99 και τα υπόλοιπα θα τα χάσετε οπότε προσοχή στους υπολογισμούς σας!
AN  ο ποδοσφαιριστής / Manager μείνει χωρίς συμβόλαιο, ΔΕΝ τον χάνετε, απλά δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε άλλο μέχρι να το κάνετε apply new contract. Μπορείτε όμως να τον πουλήσετε απλά θα έχει μικρότερη αξία στην αγορά. 
Μπορείτε να κάνετε apply new contract οποιαδήποτε συμβόλαιο σε οποιοδήποτε παίχτη αλλά δεν σας συμφέρει να είναι άλλης κατηγορίας (ακολουθεί πίνακας όπου θα καταλάβετε). Το μόνο που σας δεσμεύει είναι ότι τα συμβόλαια Manager είναι μόνο για τους Manager και των ποδοσφαιριστών μόνο για ποδοσφαιριστές.
Υπάρχουν 6 είδη συμβολαίων, 2 από κάθε κατηγορία.
 
  

PLAYER CONTRACT CARDS


 

NUMBER OF MATCHES  
                                   BRONZE                   SILVER                  GOLD
GOLD RARE                   8                              24                         28                                                    
GOLD NON-RARE         15                              11                         13
SILVER RARE                20                             24                         18
SILVER NON-RARE       10                             10                           8
BRONZE RARE              15                              6                           3
BRONZE NON-RARE       8                              2                            1
 
 
  

 

 

 

 

 

 

MANAGERS’ CONTRACT CARDS          


 

NUMBER OF MATCHES  
                                   BRONZE                    SILVER                 GOLD  
GOLD RARE                    24                            24                         28
GOLD NON-RARE            11                            11                        13
SILVER RARE                  18                            24                         18
SILVER NON-RARE           8                            10                           8
BRONZE RARE                15                             6                           3
BRONZE NON-RARE         8                              2                           1
 
Ακόμα και 1' να βάλετε κάποιον ποδοσφαιριστή σας, θα χάσει ένα ολόκληρο συμβόλαιο οπότε να προσέχετε τις άσκοπες αλλαγές στον αγώνα.

Επίσης αν δεν ολοκληρωθεί ο αγώνας λόγω DC τότε δεν χάνει όλη η ομάδα συμβόλαια αλλά μερικοί random παίχτες.

 

 

 

Managers
 
Ένας καλός τρόπος για να γλυτώσετε λεφτά από τα συμβόλαια είναι οι MANAGERS. Υπάρχουν οι χρυσοί, ασημένιοι και χάλκινοι. 
Εκτός από την χημεία της ομάδας, σας δίνουν extra συμβόλαια σε κάθε contract card που εφαρμόζετε σε κάθε παίχτη σας.


Δηλαδή : Αγοράζετε όσους Managers έχουν > 1% Negotiations. Δεν παίζει ρόλο ποιον έχετε στην ομάδα γιατί το σύστημα με τα extra contracts λειτουργεί αυτόματα αρκεί να τους έχετε αγοράσει. Όταν εφαρμόσετε μια contract card πάνω σε ένα παίχτη σας, θα δείτε ότι λίγο πριν πατήσετε το apply, θα σας προσθέτει στο αρχικό συμβόλαιο του παίχτη ένας bonus % το οποίο θα βγαίνει από το σύνολο των managers που έχετε στην κατοχή σας. 
Έτσι ενώ προσθέτετε μια κάρτα των +28 συμβολαίων, μπορεί να σας δίνει πχ. + 10 ακόμα. ΌΜΩΣ δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το 50%.
Αποτέλεσμα γλιτώνετε λεφτά σε συμβόλαια και καλύτερα να το κάνετε στην αρχή του FUT. Όσο περνάει ο καιρός οι τιμές των Managers θα ανεβαίνουν στην αγορά.


video :

 

 

CUSTOM TACTICS & PLAYER INSTRUCTIONS

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa custom tactics

 

 

 

Τα συναντήσαμε για πρώτη φορά στο FIFA 16 αλλά στο 17 η ΕΑ τα εφάρμοσε καλύτερα μέσα στο παιχνίδι. Μπορείτε να ‘’πειράξετε’’ το σύστημα που έχετε επιλέξει. Αν σας αρέσουν οι αντεπιθέσεις τότε επιλέγετε γρήγορες πάσες, οι επιθετικοί να μην έρχονται πολύ πίσω κλπ Είναι πολύ δυνατό εργαλείο για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας. Θα χρειαστεί να κάνετε αρκετά πειράματα μέχρι να βρείτε το ιδανικό.

 

 

 

Παράδειγμα :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUT DRAFT

 

 

Ξεκίνησε από το FIFA 16. Είναι ένα μίνι τουρνουά 4 αγώνων οι οποίοι μπορεί να είναι ONLINE / OFFLINE. Για να πάρετε μέρος πρέπει να δώσετε 15.000 coins ή 300 FIFA POINTS ή να έχετε DRAFT TOKKEN.

Μπορείτε να διαλέξετε ONLINE FUT DRAFT όπου παίζετε εναντίον άλλων ανθρώπων ή SINGLE FUT DRAFT όπου παίζετε εναντίον της AI στο επίπεδο δυσκολίας που επιλέγετε εσείς.

Όταν ξεκινήσετε θα πρέπει να διαλέξετε 1 από τα 5 formations που σας δίνει όμως ΠΡΟΣΟΧΗ αφού αυτό που θα διαλέξετε θα το έχετε σε όλους τους αγώνες.

 Αφού διαλέξτε το σύστημα σας, σας δίνει να επιλέξετε 1 αρχηγό της ομάδα σας από 5 επιλογές. Στην συνέχεια θα σας δίνει για κάθε θέση του συστήματος σας 5 επιλογές να διαλέξετε. Μετά από τους παίχτες θα σας δώσει να επιλέξετε και 1 προπονητή. Στο τέλος θα πρέπει να έχετε κάνει τις καλύτερες επιλογές ώστε να έχετε δυνατή αλλά και δεμένη ομάδα (χημεία).

Στόχος είναι οι 4 νίκες ώστε να πάρετε το καλύτερο βραβείο. Αν δεν τα καταφέρετε τότε πάλι παίρνετε βραβείο απλά όχι τόσο καλό. Αν κάνετε ήττα ή το 4 στα 4 τότε το τουρνουά τελειώνει.

Tips 

 

 

    1)    Τα συστήματα 442 και 4222 με τις παραλλαγές τους είναι πιο εύκολα για δημιουργία ομάδας αφού δεν είναι τόσο πολύπλοκα και μπορείς εύκολα να κάνεις HYBRID TEAM.

    2)    Στο OFFLINE  όποιο και να είναι το επίπεδο δυσκολίας, το έπαθλο είναι ίδιο. Το μόνο που αλλάζει είναι τα coins μετά από κάθε νίκη. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα επίπεδο δυσκολίας πιο κάτω από αυτό που παίζετε ώστε να κάνετε το 4/4 σίγουρα. 

    3)    Μερικές φορές καλύτερα να θυσιάσετε έναν καλό παίχτη για ένα  παίχτη που θα σας δώσει την καλή χημεία στην ομάδα. Τις νίκες της δίνει η ομάδα και  όχι ο παίχτης (εκτός και αν είναι ο RONALDO).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SQUAD BUILDING CHALLENGE – SBC

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa squad building challenge ultimate

 

 

 

Το είδαμε για πρώτη φορά στο FUT 17. Είναι ένα mode το οποίο βασίζεται στις γνώσεις του SQUAD BUILDING. Ξεκινάει από πολύ απλά challenges όπως την δημιουργία μιας ομάδας με bronze players και χημεία 50. Όσο προχωράτε όμως τόσο δυσκολεύουν τα challenges. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται κάποιο challenge σας ανταμείβει με ένα δώρο. Όσο πιο δύσκολο το challenge τόσο καλύτερο το δώρο. Υπάρχουν όλων των ειδών challenges. Κάποια αφορούν πρωταθλήματα, ντέρμπι του Σαββατοκύριακου, Player Of The Month, Εθνικές και γενικά ότι μπορείτε να φανταστείτε. Κάποια έχουν χρονική διάρκεια άλλα όχι. Συμβουλή είναι να κρατάτε τους παίχτες σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τον χρειαστείτε για κάποιο μελλοντικό SBC.  Αν χρειαστεί να πουλήσετε κάποιον τότε πάντα να τσεκάρετε την τιμή του γιατί όσο άχρηστος μπορεί να σας φαίνεται τόσο απαραίτητος μπορεί να είναι για κάποιο SBC και η αξία του να είναι 10Κ!!! Το κακό όμως είναι ότι αρκετές φορές που θα χρειαστείτε κάποιον παίχτη για να ολοκληρώσετε κάποιο SBC, να το βρείτε σε τρελές τιμές λόγω PRICE FIXING. Οι Price Fixers κάνουν χρυσές δουλειές με τα SBC γιατί εκμεταλλεύονται τα δύσκολα SBC με αποτέλεσμα να ανεβάζουν πολύ τις τιμές σε παίχτες κλειδιά των SBC. Παράδειγμα : Βγαίνει SBC που θέλει χρυσούς Βραζιλιάνους σε  σύστημα με RW/LW & RM/LM. Δυστυχώς οι RW/RM χρυσοί Βραζιλιάνοι είναι ελάχιστοι οπότε θα τους βρείτε σε τιμές άνω των 5Κ!

Χρήσιμη σελίδα για να βλέπετε περί SBC : http://www.futhead.com/squad-building-challenges/

 

 

 

 

 

Squad Battles

Προστέθηκε στο FIFA 18. Είναι μόνο για OFFLINE. Το concept είναι απλό. Παίζεις 4 παιχνίδια την μέρα και προσπαθείς να τα κερδίσεις. Αν βάλεις πολλά γκολ (από 5 και πάνω), αν κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα, αν έχεις μεγάλη κατοχή κλπ θα πάρεις πολλούς πόντους. Όσο πιο πολλούς πόντους έχεις στο τέλος της εβδομάδας , τόσο καλύτερα τα δώρα που θα πάρεις την Δευτέρα ξημερώματα (συνήθως 2). Δεν χρειάζεται να παίζεις τα παιχνίδια κάθε μέρα. Μπορείς να κάνεις log in, να σου κάνει UPDATE το πρόγραμμα και να τα παίξεις την επόμενη μέρα. Προσοχή όμως γιατί την επόμενη μέρα θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια της προηγούμενης συν της μέρα που μπήκατε. ΑΝ δεν παίξετε θα χάσετε μια 4άδα παιχνιδιών. Οπότε καλό είναι να παίζετε τα παιχνίδια σας εντός 48 ωρών. Το Σαββατοκύριακο δεν ισχύει αυτό όμως γιατί έχει UPDATE κάθε 8 ώρες. Παίρνεις εύκολα βραβεία και είναι ένας καλός τρόπος να βγάλεις COINS. Στην 4αδα των αγώνων σας έχει ομάδες με χαμηλό rating και κακή χημεία αλλά και ομάδες 85 overall με 100 χημεία. Συμβουλή : Στις δύσκολες ομάδες να κατεβαίνετε ένα επίπεδο δυσκολίας ώστε να σιγουρεύετε την νίκη. 

 

 

 

 

FUT CHAMPS (PS4 version)

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fifa fut champs

Η τρέλα του FUT 17! Είναι το mode που έχουν αγαπήσει σχεδόν όλοι οι FUT PLAYERS. Είναι ότι πιο ανταγωνιστικό μπορείτε να παίξετε στο FIFA. Για να πάρετε μέρος θα πρέπει να παίξετε σε DAILY TOURNAMENTS που γίνονται από Δευτέρα έως και Πέμπτη και να τα κερδίσετε με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Διαφορετικά μπορείτε να κερδίσετε την άνοδο σας στην DIVISION 1 ή την παραμονή σας στην DIVISION 1 ή τον τίτλο της DIVISON 1. Αφού έχετε εξασφαλίσει την συμμετοχή σας στα τελικά του Σαββατοκύριακου, ετοιμάζετε την ομάδα σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τουρνουά οι οποίες αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Όταν ξεκινήσουν τα τελικά θα μπορείτε να παίξετε 40 αγώνες μέσα στο Σαββατοκύριακο και να πετύχετε όσες περισσότερες νίκες μπορείτε. Όσο κερδίζετε τόσο  καλύτερα θα είναι τα βραβεία σας (τα οποία θα τα πάρετε λίγες μέρες αργότερα). Όλη η αφρόκρεμα του FIFA παίζει αυτό το Mode γιατί μέσω αυτού μπορείτε να πάρετε μέρος στο FIFA INTERACTIVE WORLD CUP! Επίσης αν είσαστε ψηλά στις βαθμολογίες του μήνα τότε θα πάρετε extra βραβεία για τις επιτυχίες σας. Τα βραβεία τα παίρνετε την Πέμπτη και ώρα συνήθως 8 το απόγευμα.  Επίσης αν κάποιος κάνει 18 νίκες στο WL τότε δεν χρειάζεται να παίξει ξανά Daily Knock Out για να πάρει μέρος στο επόμενο WL. Ακόμα και αν πάρετε άνοδο από D2 σε D1 ή παραμείνετε στην D1 ή κερδίσετε την D1 τότε πάλι δεν θα χρειαστεί να παίξετε DKO. Στο FUT CHAMPS οι αγώνες είναι μέσω Servers οπότε παίζει μεγάλο ρόλο από που είναι ο αντίπαλος σας ώστε να μην έχετε μειονέκτημα στο  lag.

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Trading Tip 1
 
Ένας από τους τρόπους για να βγάλετε λεφτά μέσω trading είναι να μάθετε την τιμή ενός παίχτη (αρχικά και στην συνέχεια να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας με περισσότερους) και να κάνετε σωστές αγορές / πωλήσεις.


Παράδειγμα : 
 
Ας πούμε ότι έχουμε 50Κ στην άκρη και ο παίχτης που μας ενδιαφέρει είναι ο ΚΑΚΑ.
Πρώτα κάνουμε μια έρευνα ώστε να δούμε σε τι τιμές "παίζει" η κάρτα του ΚΑΚΑ.
Ξεκινάμε βάζοντας στο search τα στοιχεία του ΚΑΚΑ και ψάχνουμε να βρούμε την χαμηλότερη τιμή σε Buy Now του ΚΑΚΑ.
Ας πούμε ότι χαμηλότερη τιμή σε Buy Now είναι 5Κ.
Επόμενη κίνηση είναι να πάμε και "χτυπήσουμε" όσες κάρτες μπορούμε σε τιμές χαμηλότερες από 5Κ. Όσο χαμηλότερα τόσο πιο δύσκολα θα τον αγοράσετε δλδ με 2Κ ή 3Κ είναι εξαιρετικά απίθανο να τον πάρετε. Όμως με 4Κ οι πιθανότητες είναι περισσότερες.
Μόλις κερδίσετε τον πρώτο σας ΚΑΚΑ θα τον βάλετε σε trade με buy now ίσο με το χαμηλότερο που είχατε βρει πιο πριν. Έτσι θα πουληθεί πιο γρήγορα και θα έχετε τα λεφτά πιο γρήγορα.
Αν τον πήρατε 4Κ και τον βάλατε Buy Now 5K τότε : 4Κ + 5% EA TAX  = 4200 άρα 5000 - 4200 = 800 coins κέρδος γρήγορα.
Όσο περισσότερα λεφτά έχετε τόσο ακριβότερους παίχτες μπορείτε να χτυπάτε. Λάθος είναι να έχετε 50Κ και να χτυπάτε παίχτες αξίας 25Κ και πάνω γιατί θα χάνετε χρόνο περιμένοντας να τελειώσει η δημοπρασία επειδή δεν θα έχετε λεφτά για να χτυπήσετε περισσότερους. Σας συμφέρει να ζητάτε 3-4 διαφορετικούς παίχτες αξίας 5Κ και να κάνετε περισσότερα "χτυπήματα" ώστε να αυξάνετε τις πιθανότητες μιας γρήγορης αγοράς δλδ 5 χ ΚΑΚΑ των 5Κ, 3 χ Roni των 5Κ και 2 χ Gomez των 5 Κ σύνολο 50Κ με 3 διαφορετικούς παίχτες. Στην αρχή θα είναι δύσκολο να βρείτε ρυθμό όμως όσο μαθαίνετε παίχτες τόσο το καλύτερο γιατί θα μπορείτε να ¨χτυπάτε¨ πολλές δημοπρασίες.

Παράδειγμα

 

 

Trading Tip 2
 
Μια στρατηγική για easy money αν παρακολουθείτε γνωστούς You Tubers.
Συχνά βγάζουν παίχτες BEASTS δλδ κρυμμένα διαμάντια.
Κατά 99%, επειδή έχουν πολλούς χρήστες που τους παρακολουθούν, ανεβαίνει πολύ η τιμή του παίχτη που διαφημίζουν.
Παράδειγμα 

 

 

 

Ο Riascos έκανε πριν το video 2500 - 3000 coins. 
Μετά το video πάνω από 12000 coins.
Αν προλάβετε και δείτε από τους πρώτους το video του δλδ μέσα σε λίγες ώρες και όχι μέρες, τότε να κάνετε όσες περισσότερες αγορές μπορείτε με αυτόν τον παίχτη.
Σίγουρο κέρδος απλά πρέπει :
α) να είναι γνωστός YouTuber δλδ με πολλούς να τον παρακολουθούν
β) να είναι παίχτης φτηνός και άγνωστος δλδ αν πει ότι ο Αγκουέρο είναι BEAST τότε μας δουλεύει κανονικά.
Προσωπικά πρόλαβα και αγόρασα 4 στα 3000 coins οπότε έβγαλα ένα κέρδος περίπου 40.000 coins. Αν υπήρχαν και περισσότεροι, θα τους είχα αγοράσει.

Αυτή η στρατηγική είναι πολύ καλή τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του παιχνιδιού όπου ψάχνουν όλοι κρυμμένα διαμάντια.
 

Trading Tip 3
 
Μια καλή μέθοδος αλλά πρέπει να ξέρετε καλά την αγορά είναι η αλλαγή της θέσης ενός παίχτη. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μια στάνταρ έκδοση τους πχ ο Eduardo Vargas βγαίνει σε έκδοση ST. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Υπάρχουν συστήματα με CF και αυτοί που τα χρησιμοποιούν χρειάζονται ποδοσφαιριστές για αυτή την θέση.  Οπότε μπορείτε να αγοράσετε τον Vargas ST και να του αλλάξετε την θέση από ST->CF με την κάρτα (consumables) change position ST->CF. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο πολύ θα ανέβει η τιμή του στο market. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με RM->RW, LM->LW, CM->CDM και σε πολλές ακόμα θέσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ : πριν κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να το έχετε ψάξει καλά δλδ θα πρέπει να δείτε αν σας συμφέρει να κάνετε όλη αυτή την διαδικασία γιατί αν ο ποδοσφαιριστής (ST VARGAS) κάνει 2Κ και η κάρτα αλλαγής θέσης κοστίζει 1Κ άρα σύνολο 3Κ και  o ποδοσφαιριστής (CF VARGAS) στην αγορά κάνει 3,2Κ τότε δεν σας συμφέρει να κάνετε όλη την διαδικασία. Πρέπει να ψάξετε καλά και να βρείτε τις ευκαιρίες. 

Παράδειγμα

 

 

Trading Tip 4

Όταν βγαίνει η TOTW είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσετε στους παίχτες που την αποτελούν (τις κανονικές κάρτες, όχι τις IF).

Όταν κάποιος παίχτης είναι στην TOTW τότε η κανονική κάρτα του δεν βγαίνει στην αγορά για εκείνη την εβδομάδα επειδή έχει μετατραπεί σε IF.

Έτσι στα πακέτα δεν θα βρείτε την απλή έκδοση του αλλά την αναβαθμισμένη. Στην αγορά θα υπάρχουν οι κανονικές κάρτες του αλλά θα είναι αυτές που υπήρχαν από πριν. Θα δείτε μια μικρή αύξηση των τιμών για τις κανονικές κάρτες των IF αφού ο αριθμός τους θα είναι μικρότερος. Η TOTW βγαίνει Τετάρτη απόγευμα οπότε αν είσαστε γρήγοροι και αγοράσετε τις απλές κάρτες θα δείτε ότι όσο περνάνε οι μέρες την τιμή να ανεβαίνει.

 

Το 59 λεπτό
 
 
Το 59' είναι το χρυσό λεπτό των ευκαιριών για BUY OUT.
Μπορείτε να βρείτε κάρτες σε πολύ καλές τιμές δλδ συνήθως οι περισσότεροι traders βάζουν τα αντικείμενα τους για μία ώρα δημοπρασία. Όμως μερικές φορές πάνω στην ταχύτητα ή νύστα ή ότι άλλο θέλετε κάνουν λάθη στις τιμές π.χ. αντί να βάλεις buy out 10.000 πατάς 1.000. Αυτό το λάθος θα το εκμεταλλευτεί αυτός που είναι εκείνη την στιγμή βλέπει τις κάρτες του 59'. Σε δευτερόλεπτα θα έχει αγοραστεί η κάρτα και θα υπάρχουν χαμόγελα (για τον αγοραστή) και κλάματα (για αυτόν που την πούλησε). Έχω δει σε video τον Messi να τον έχουν αγοράσει 100Κ γιατί μάλλον ήθελαν 1Μ αλλά τους έφυγε το έκτο μηδενικό! Τότε δεν υπήρχε PRICE CAP.
Δεν σημαίνει ότι αν περιμένετε στο 59' θα σας βγει ο Μέσσι αλλά αν ξέρετε τι ψάχνετε και πόσο το αγοράζετε τότε μπορεί να κλείσετε μια πολύ καλή συμφωνία για εσάς.
 

Ψάχνοντας IF, SIF, TOTS και ότι άλλο υπάρχει

Συνήθως οι IF, SIF κλπ που έχουν αλλαγή θέσης, η αξίας τους μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Αν μπορείτε να αγοράσετε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας έναν IF που έχει UPGRADE θέσης παράδειγμα ο IF MASCHERANO βγήκε στο 15 σε θέση CDM από CB που ήταν η κανονική του θέση, τότε κάντε το. Η αξία αυξήθηκε με αποτέλεσμα όσοι τον είχαν πάρει τις πρώτες μέρες να έχουν κέρδος.

 

 

SBC

Ποτέ μην βάζετε τους παίχτες σας στην transfer list χωρίς να έχετε ελέγξει την τιμή τους πρώτα. Όσο κακός μπορεί να σας φαίνεται κάποιος παίχτης τόσο μπορείτε να εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο θα μπορούσε να πουληθεί. Κάποιοι παίχτες λόγω requirements των SBC είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση τους  με αποτέλεσμα να είναι ακριβοί στην αγορά. ΠΑΝΤΑ να ελέγχεται τι βάζετε στην αγορά και πόσο θα το βάλετε αλλιώς εσείς θα χάσετε coins.

 

 

 

Πότε να πουλήσω / αγοράσω.

 

 

 

Η ερώτηση που επικρατεί από την μέρα που βγήκε το FUT. Πρώτος κανόνας είναι ότι πάντα το πρωί οι τιμές είναι πιο ανεβασμένες από ότι τα βράδια αφού οι παίχτες το πρωί είναι λιγότεροι οπότε είναι και πιο μικρό το market. Επίσης από το FUT 17 και μετά λόγω FUT CHAMPS, τις Δευτέρες η αγορά έχει περισσότερους παίχτες που πουλάνε τις ομάδες τους αφού έχει τελειώσει το Cup του weekend και ετοιμάζονται για το επόμενο. Επίσης τις Δευτέρες βγαίνουν τα rewards από τα Suad Battles και τις Πέμπτες τα rewards από τα WL οπότε βγαίνουν πολλές κάρτες στην αγορά και οι τιμές πέφτουν.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζετε πότε υπάρχει κάποιο event ώστε να προλάβετε να πουλήσετε τους ακριβούς παίχτες σας και να τους αγοράσετε ξανά φθηνότερα κατά την διάρκεια του EVENT. Συνήθως στα EVENT ανοίγονται πολλά πακέτα και η αγορά γεμίζει με παίχτες προς πώληση έτσι οι τιμές κατεβαίνουν και είναι μια καλή ευκαιρία για αγορές και ενίσχυση της ομάδας μας.   

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα μεγάλα events :

http://www.fifauteam.com/category/promo/

 
ΠΟΤΕ μην δίνετε τον κωδικό σας ποτέ και σε κανένα. Υπάρχουν πολλά site που θα προσπαθήσουν να σας ξεγελάσουν με τρόπους όπως "σας δίνουμε τον Ronaldo απλά συμπληρώστε την φόρμα για να γραφτείτε στο site μας " όπου μέσα στην φόρμα έχει τον κωδικό σας!

 

 

Share this post


Link to post

Beginners Tips 
 
 Όταν ξεκινήσουμε για πρώτη φορά, η ΕΑ μας δίνει ένα πακέτο με 18 παίχτες οι οποίοι έχουν 45 αγώνες συμβόλαιο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτούς τους παίχτες παίζοντας offline όπου είναι πολύ εύκολο να κερδίσετε βραβεία ή πρωταθλήματα. Όταν μαζέψετε περίπου 5,500 coins μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε χρυσούς παίχτες (ΟΧΙ rare δλδ οι χρυσοί με τα άσπρα γράμματα) με bid 350 coins.
Θα αγοράσετε παίχτες για όλες τις θέσεις π.χ. Ισπανοί Χρυσοί για εντεκάδα είναι εύκολο να κερδίσεις σε δημοπρασία.

παράδειγμα :

http://www.futhead.com/15/squads/1176320/

 

Θα σας πάρει 10-20 λεπτά αν το κάνετε σωστά. 
Αυτό θα το κάνετε (δηλαδή την αγορά παιχτών μέχρι 350 coins)  γιατί όταν τελειώσουν τα συμβόλαια τους μπορείτε να τους κάνετε SELL (όχι bid) 300 coins. Αν είναι και παραπάνω από 75 overall θα βγάλετε κάτι παραπάνω.


Έτσι θα έχετε :
α) Μικρή ζημιά γιατί 350 θα δίνετε και 300 θα παίρνετε.
β) Δεν θα δίνετε λεφτά σε συμβόλαια γιατί θα τους πουλάτε μόλις τελειώσουν.

Με αυτό τον τρόπο θα μαζέψετε αρκετά coins ώστε να φτιάξετε την ομάδα που θέλετε.

           
Αρνητικά:
Συνήθως οι παίχτες έχουν 7 συμβόλαιο οπότε κάθε 7 αγώνες πρέπει να το κάνετε για κάθε ένα από αυτούς. Όμως τώρα η αγορά είναι ευνοϊκή για κάτι τέτοιο επειδή μπορείτε να βρείτε παίχτες σε 20'' (δεν ισχύει για τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του παιχνιδιού όπου οι τιμές είναι υψηλότερες).
 
SOS για κάθε πώληση που κάνετε χάνετε 5% από το κέρδος σας, αυτό είναι το EA tax και ισχύει για όλες τις αγορές!!!
 
Πολύ καλό
BEGINNERS GUIDE για Ultimate Team.

BRONZE PACK METHOD (BPM)
 
Ένας άλλος τρόπος για να βγάλετε λεφτά όταν ξεκινάτε είναι να αγοράζετε Bronze Packs και να πουλάτε αυτά που βρίσκετε μέσα.
Ένα Bronze Pack  έχει 400 coins και θα βγάλετε τα λεφτά του εύκολα με τις πωλήσεις ειδικά αν έχει FITNESS CARDS.
Υπάρχουν και οι εκπλήξεις όπου μπορεί να έχετε τα τυχερά σας.
Θετικά :
Mικρό κόστος αγοράς άρα και μικρή χασούρα αν στραβώσει.
Αρνητικά:
Mπορεί να αργήσουν να πουληθούν οι κάρτες. 
Προσωπικά δεν τον προτιμώ αλλά μερικούς τους βολεύει.

 

5) Ωραία τα πακέτα αλλά τις περισσότερες φορές θα απογοητευτείτε. Αν δεν έχετε coins για πέταμα τότε μην τα ξοδεύετε σε πακέτα. Συχνά βγαίνουν ειδικές προσφορές για πακέτα όπου έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε κάποιον καλό παίχτη. Καλύτερα να κάνετε υπομονή και να περιμένετε την ευκαιρία.
 

Αποτέλεσμα εικόνας για fut happy hour


6) Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε από το Catalogue τα COIN BOOST. Είναι κυριολεκτικά free coins. Σας δίνει extra coins στο τέλος κάθε αγώνα. Μπορείτε να αγοράσετε όσα θέλετε και μπορείτε λόγω level αλλά δεν μπορείτε να πάρετε τα coins όλα μαζί ταυτόχρονα. Πρέπει να εξαντληθεί το ένα για να πάρετε το επόμενο.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fut coin boost

 


Παράδειγμα 

 


 
7) Αν κάποιος παίχτης σας είναι στο trade pile καιρό τότε καλό είναι να τσεκάρετε ξανά την τιμή του στην αγορά γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχει πέσει η αξία του και η τιμή που τον έχετε είναι από τις ακριβές του market. Κάνετε ένα check και διορθώστε την τιμή του ώστε να μην έχετε ζημιά αντί για κέρδος.
 
8) Το Trading με Silver / Bronze έχει θετικές και αρνητικές παραμέτρους. Στα θετικά είναι ότι μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα ευκαιρίες και να αγοράσετε παίχτες σε πολύ καλές τιμές όμως στα αρνητικά είναι ότι οι περισσότεροι bidders ασχολούνται με Gold Players οπότε μπορεί να μην μπορείτε να πουλήσετε όσο γρήγορα θέλετε ή στην τιμή που είχατε υπολογίσει, τους Bronze /Silver players σας. Συμβουλή : καλό είναι να έχετε μερικούς Bronze /Silver στην λίστα σας  αλλά  μέχρι κάποιο όριο. Μην γεμίσετε το trade pile σας με μια μόνο κατηγορία. Να έχετε ποικιλία.

 

 

9) Αν δεν είναι η μέρα σας στο Trading με ποδοσφαιριστές τότε δοκιμάστε να κάνετε trade με consumables / managers / stadiums. Trading δεν είναι μόνο παίχτες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγάλετε coins εκτός των παιχτών. Η πλειοψηφία των bidders ασχολούνται με GOLD RARE PALYERS οπότε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ειδικά τα Σ/Κ όπου όλοι είναι online. Συνήθως οι καλύτερες μέρες είναι η καθημερινές και ειδικά όταν έχει Champions League / UEFA. Οι καλύτερες ώρες είναι οι πρωινές. 
 
10) Όταν βρίσκετε παίχτη στο auction με μηδέν συμβόλαια τότε να ξέρετε ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να τον αποκτήσετε αν τον κάνετε bid γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι μικρότερος. Συνήθως οι περισσότεροι τους προσπερνάνε με αποτέλεσμα να μπορείτε να τον αποκτήσετε σε τιμές κάτω του μέσου όρου λόγω των 0 συμβολαίων.
 

11) Πάντα να παρακολουθείτε τα Cups που έρχονται. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να ξέρετε τις απαιτήσεις του κάθε CUP και να κινηθείτε ανάλογα στην αγορά. Παράδειγμα: Αν δείτε ότι σε 2 μέρες ανοίγει CUP με ομάδες από Βέλγους ποδοσφαιριστές τότε η σωστή κίνηση είναι να αγοράζετε Βέλγους ποδοσφαιριστές και να τους πουλάτε σε ακριβότερες τιμές από τον μέσο όρο πώλησης τους. Όταν ξεκινήσει το CUP τότε όλοι θα τους ψάχνουν για να κάνουν / συμπληρώσουν τις ομάδες τους. ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην περιμένετε να τους πουλήσετε μέχρι την τελευταία μέρα του CUP γιατί τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τους διώχνουν όλοι από τις ομάδες τους με αποτέλεσμα να υπάρχει Price drop.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για fut st patricks

 

 

 

 

12) Όταν βγαίνουν στο STORE τα MEGA JUMBO PACKS τότε να ξέρετε ότι οι τιμές θα πέσουν λόγω ότι πολλοί θα ανοίγουν πακέτα με αποτέλεσμα να γεμίζει η αγορά με κάρτες. Έτσι θα πέφτουν οι τιμές και θα είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσετε. Όταν τελειώσει ο χρόνος διάρκειας των MEGA JUMBO PACKS τότε οι τιμές θα αρχίσουν να έρχονται σε κανονικά επίπεδα. Αν έχετε αγοράσει σε χαμηλές τιμές και πουλάτε σε κανονικές τιμές τότε το κέρδος είναι σίγουρο. 

 

13) Τις πρώτες μέρες του παιχνιδιού όλοι έχουμε πρόβλημα με τα συμβόλαια. Μια λύση είναι να αγοράσετε τα συμβόλαια των 99 αγώνων από το EA FC CATALOGUE. Έτσι θα μπορέσετε να γλυτώσετε από τις ανανεώσεις των συμβολαίων των καλύτερων παιχτών σας. Δεν μπορείτε να πάρετε όσα θέλετε για αυτό επιλέξτε σωστά τους παίχτες που θα τα δώσετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για fut 99 contracts


14) Στην αρχή της σεζόν όλοι έχουμε ανάγκη δωρεάν coins. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα από το ΕΑ FC CATALOGUE αγοράζοντας με FCC όλες τις μπάλες και εμφανίσεις που μπορείτε να πάρετε ανάλογα το level σας. Αρκετές από αυτές μπορείτε να τις βάλετε σε auction και να τις αγοράσουν άλλοι. Αν δεν τις θέλει κανένας τότε τις κάνετε sell και άμεσα παίρνετε τα coins σας. ΑΝ κάνετε sell όλες τις εμφανίσεις τότε θα βγάλετε 2.000 – 3.000 coins.

15) Όταν πλησιάζουν μεγάλα EVENTS όπως η BLACK FRIDAY ή η CYBER MONDAY θα δείτε ότι οι τιμές των παιχτών πέφτουν αρκετά. Αν έχετε ακριβούς παίχτες στην ομάδα σας τότε μπορείτε να τους πουλήσετε μερικές μέρες νωρίτερα και να τους αγοράσετε ξανά όταν ξεκινήσουν τα EVENTS. Παράδειγμα: Αγόρασα έναν παίχτη 70.000 coins. Διαβάζω στο FIFA HELLAS ότι πλησιάζει η BLACK FRIDAY όπου η ΕΑ βγάζει πολλά πακέτα στην αγορά με αποτέλεσμα να γεμίζει το market με κάρτες παιχτών. Αυτό συνεπάγεται με πτώση τιμών άρα αν είχατε αγοράσει κάποιον με 70.000 coins και πωλείται εκεί κοντά τότε τον πουλάτε. Μόλις ξεκινήσει το EVENT τότε θα παρακολουθείται την τιμή του. Όσο περνάει η ώρα θα πέφτει και η τιμή του. Όταν το EVENT πιάσει ‘’ταβάνι’’ τότε αγοράζεται πάλι τον παίχτη σας. Αν λοιπόν τον αγοράσατε 70.000, τον πουλήσατε 65.000 και τον πήρατε ξανά στις 50.000 τότε είχατε κέρδος 15.000 από το τίποτα! Λογικά στα μεγάλα EVENTS πέφτουν οι τιμές όλων. Άλλοι πολύ άλλοι λιγότερο. Σημαντικός παράγοντας είναι πόσο μεγάλο είναι το event και πόσο καλό timing θα έχετε στην αγορά / πώληση. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα μεγάλα EVENTS :

http://www.fifauteam.com/category/promo/

Share this post


Link to post

Λεξιλόγιο του UT
 
IF = In Form


SIF = Second In Form (αν ένας παίχτης έχει ήδη IF έκδοση και ξαναβγει στην Team Of The Week τότε λέγεται SIF)


NIF = Non In Form (δηλαδή η απλή έκδοση του παίχτη).

 

OTW = Ones To Watch (Dynamic cards που αναβαθμίζονται).


ΜΟΤΜ = Man Of The Match (δηλαδή ο MVP κάποιου αγώνα).


TOTW = Team Of The Week (οι καλύτεροι παίχτες της εβδομάδας που μας πέρασε).


TOTS = Team Of The Season (οι καλύτεροι παίχτες της σεζον που μας πέρασε).

TOTY = Team Of The Year (οι καλύτεροι παίχτες της χρονιάς που μας πέρασε).

 

RB = Record Breaker (ο παίχτης που έχει σπάσει κάποιο ρεκόρ)

IRL = In Real Life (θα το δείτε σε forum/comments όταν αναφέρονται στους πραγματικούς ποδοσφαιριστές).

ΙΜΟ = In My Opinion

 

BSG = Bronze Silver Gold, μπορεί να είναι BS δηλαδή Bronze + Silver ή SG δηλαδή Silver + Gold

 

WF = Weak Foot

 

WR = Work Rates

 

NLW = No Links Wasted αφορά την χημεία στα squads builder

 

Rainbow Squad = Ομάδα με διάφορα χρώματα καρτών

 

OP = Over Powered παίχτης πχ IBARBO

 

4N5L = 4 Nations 5 Leagues (θα το δείτε σε forum όπου φτιάχνουν ομάδες. Με αυτό τον τρόπο καταλαβίνεις ότι η 11αδα που έχει φτιάξει ο χρήστης έχει παίχτες από 4 χώρες και 5 πρωταθλήματα).

Wager Match = Αγώνας με στοίχιμα, μπορεί να είναι coins, players κλπ

Price Fixing = Όταν μια ομάδα χρηστών προσπαθεί να ανεβάσει τις τιμές κάποιων ποδοσφαιριστών πχ Ο ΒΥΝΤΡΑ κοστίζει 300 coins. Μια ομάδα χρηστών αποφασίζει να ανεβάσει την τιμή του στα 600 και bidάρει σε όλες τις κάρτες του ΒΥΝΤΡΑ το συγκεκριμένο ποσό.

Autobuyers = Προγράμματα που κάνουν bid / buy out αυτόματα.
 
 
Γνωστοί Youtubers
 
bateson87 - https://www.youtube.com/channel/UCJ47W_WzuzbHaONWB5a9i7w
MattHDGamer - https://www.youtube.com/channel/UCCdv8O4SIcISvAW94XdZTEw
Dirty Mike - https://www.youtube.com/channel/UCMBd2M8eUuWJLyuU7gfGWXA
ITANI - https://www.youtube.com/channel/UC1ua-Yt9cUHvali5hJWtRmA
Ovvy - https://www.youtube.com/channel/UCm2aLORZ8VTSsdWU3etSlOw

Krasi - https://www.youtube.com/user/bgkrasi


 
Υ.Γ. Ο οδηγός αυτό υπάρχει από το 2013 και εμπλουτίζεται με την βοήθεια σας οπότε γράψτε τι άλλο να βάλουμε μέσα για να μάθουν οι νέοι FUTάδες   :)

 

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...