Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Buddha

Σύνδεση PS3 με PC

Recommended Posts

Καλημερα!

Θελω να συνδεσω το ps3 με το pc ωστε να μπορω να παιρνω εικονες απο το pc για να μην πρεπει ολη την ωρα να βαζω-βγαζω το usb. (Προσπαθω να φτιαξω κιτ για το προ και καταλαβανετε οτι με τις δοκιμες το κανω συνεχεια)

Βρηκα καποιες οδηγιες πως μπορω να το κανω αυτο αλλα αντιμετωπιζω προβλημα, το ps3 βλεπει το pc αλλα καθε φορα που παω να μπω μου γραφει

Access to the media server is not allowed. It is possible that the system name for this PS3 'PS3-xxx' has not been registered.

Το ps3 ειναι συνδεμενο στο router με ethernet οπως και το  pc στο router (οι οδηγιες που εχω βρει αυτο λενε δε λενε κατι για απευθειας συνδεσμο pc-ps3)

 

Το εχει κανει κανεις αυτο να με βοηθησει λιγο?

 

 

ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ

 

Το PlayStation 3 δεν είναι μια απλή κονσόλα για gaming, αφού υποστηρίζει δυνατότητες για αναπαραγωγή βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών. Όμως, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί όσον αφορά στα φορμάτ που υποστηρίζει, ειδικά όσον αφορά στις ταινίες, ενώ ότι αναπαράγει πρέπει να βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του. Με το PS3 Media Server όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PlayStation 3 σαν συσκευή αναπαραγωγής media αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός στους τύπους των αρχείων.

Την εφαρμογή μπορείτε να τη κατεβάσετε από τη διεύθυνση http://www.ps3mediaserver.org και είναι διαθέσιμη τόσο για λειτουργικό Windows όσο και για Mac OS και Linux. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε Java και είναι συμβατή με τα πρότυπα DLNA, υποστηρίζοντας πρακτικά πολύ περισσότερες συσκευές από το PlayStation 3, αφού κάποιος μπορεί να την αξιοποιήσει για να βλέπει ταινίες και να ακούει μουσική και στο XBOX360, αλλά και σε κινητά Android, απευθείας σε τηλεοράσεις με υποστήριξη DLNA αλλά και σε επιτραπέζια media player που επίσης υποστηρίζουν DLNA. Εμείς θα δούμε τη λειτουργία της σε ένα PlayStation 3.

 

1.jpg

 

Αφού κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε την εφαρμογή στον υπολογιστή μας, ανοίγουμε το PlayStation 3 και τρέχουμε στο PC το PS3 Media server. Εφόσον το PC και το PS3 είναι στο ίδιο δίκτυο, τότε η εφαρμογή βρίσκει αυτόματα το PS3 και ουσιαστικά μπορούμε άμεσα να την χρησιμοποιήσουμε

 

1a.jpg

 

Πηγαίνοντας στο PS3 μας, έχει εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο, το PS3 Media Server, στα μενού των video, music και photo. Η αναφορά SUPERPC-PC έχει να κάνει με το όνομα του υπολογιστή στο οποίο εκτελείται το PS3 Media Server.

 

2.jpg

 

Πατώντας πάνω στο νέο εικονίδιο, εμφανίζονται όλοι οι διαθέσιμοι δίσκοι του υπολογιστή και εμείς μπορούμε άμεσα να περιηγηθούμε σε αυτούς για να βρούμε τα αρχεία multimedia που θέλουμε να αναπαράγουμε.

 

3.jpg

 

Πηγαίνοντας σε ένα φάκελο ο οποίος, για παράδειγμα, περιέχει ταινίες, αυτές εμφανίζονται τόσο με το όνομά τους όσο και με ένα screenshot από το περιεχόμενο της ταινίας.

 

4.jpg

 

Μπορούμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες για την εκάστοτε ταινία, πατώντας το τρίγωνο πλήκτρο του χειριστηρίου και επιλέγοντας Information. Το συγκεκριμένο αρχείο έχει ανάλυση 640x272 με bitrate 1.4MBps, είναι συμπιεσμένο με ένα DivX codec και έχει διάρκεια 68 λεπτά και κάτι ψιλά. Η εφαρμογή φυσικά υποστηρίζει και αρχεία ταινιών τύπου MKV.

 

5.jpg

 

Η επιλογή Transcode που υπάρχει διαθέσιμη μέσα από το μενού του PS3 Media Server ενεργοποιεί τη μετατροπή της ταινίας που επιλέγουμε αμέσως μετά σε ένα άλλο φορμάτ. Τη συγκεκριμένη επιλογή τη κάνουμε μέσα από την εφαρμογή στα Windows, αλλά γι αυτή θα μιλήσουμε παρακάτω.

 

6.jpg

 

Μια ακόμα δυνατότητα που μας παρέχεται από το μενού στο PS3 αφορά στους υπότιτλους. Προφανώς και υποστηρίζεται η αναπαραγωή υποτίτλων, ενώ μας δίνονται και κάποιες επιλογές που αφορούν στη καλύτερη δυνατή εμφάνισή τους. Γενικά πάντως δε θα χρειαστεί ποτέ να κάνετε κάτι στο μενού αυτό.

 

7.jpg

 

Τέλος, κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας, εμφανίζεται το γνωστό παράθυρο με τα πλήκτρα ελέγχου της αναπαραγωγής. Επίσης, στο πάνω μέρος μπορούμε να δούμε και κάποια χαρακτηριστικά που αφορούν στο αρχείο, όπως το τίτλο και το τύπο του ήχου και της εικόνας.
 

8.jpg

 

Πηγαίνοντας τώρα στις ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στην ίδια την εφαρμογή των Windows, το πρώτο βήμα είναι να καθορίσουμε τους φακέλους που θέλουμε να ψάχνει το PS3 Media Server, ώστε να μην εμφανίζονται στη λίστα του PS3 όλοι οι δίσκοι του υπολογιστή μας. Στο κάτω μέρος της οθόνης του tab Ρυθμίσεις Πλοήγησης/Διαμοιρασμού υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού των φακέλων αυτών. Στη περίπτωσή μας έχουμε προσθέσει το φάκελο F:\Downloads\movies. Μπορούμε όμως να βάλουμε και άλλους.

 

9.jpg

 

Τώρα πηγαίνουμε στο διπλανό tab (Ρυθμίσεις Transcoding). Στη περίπτωση που το PS3 και το PC είναι συνδεδεμένα στο οικιακό δίκτυο μέσω ενσύρματου LAN, δε θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι, αφού τα 100MBps της ενσύρματης δικτύωσης είναι υπεραρκετά για το streaming ακόμα και αρχείων Full HD με μεγάλο bitrate. Όμως αν το PC ή –συνήθως- το PS3 είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο ασύρματα, τότε θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να παίζουν καλά τα αρχεία mkv.

 

10.jpg

 

Καλό είναι να ρυθμίσουμε το buffer (πρώτη επιλογή) στη μέγιστη τιμή, η οποία είναι τα 600MB. Η δεύτερη επιλογή αφορά τους αριθμούς πυρήνων του επεξεργαστή που θα αξιοποιούνται και φυσικά τους βάζουμε όλους. Η επιλογή όμως που πραγματικά έχει μεγάλη σημασία είναι στο κάτω μισό της οθόνης και ονομάζεται Video Quality settings. Εδώ υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί. Αυτός που διαλέγουμε στη περίπτωση της ασύρματης σύνδεσης είναι ο «Good Quality for HD WiFi Transcoding”. Βέβαια πάντα μπορείτε να πειραματιστείτε γιατί κάθε δίκτυο συμπεριφέρεται διαφορετικά.

 

11.jpg

 

Οι περισσότερο προχωρημένοι μπορούν να πειραματιστούμε με τις ρυθμίσεις του MEncoder. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιλογή Βελτιωμένη υποστήριξη πολυπύρηνων επεξεργαστών.

 

12.jpg

 

Όλα πλέον είναι έτοιμα για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το PS3 σαν media player και το PC σαν media server. Τα πάντα παίζουν μια χαρά, αφού ουσιαστικά το transcoding και την πραγματική αναπαραγωγή την κάνει το PC και το PS3 χρησιμοποιείται μόνο σαν μέσο προβολής στη τηλεόραση, έχοντας βέβαια τον έλεγχο της αναπαραγωής με το χειριστήριο της συσκευής της Sony. Καλές θεάσεις λοιπόν!

 

credits: alan sirer

Share this post


Link to post

×
×
  • Create New...