Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

andreas151

" Razer Naga Hex "

Recommended Posts

[center][b]"Razer Naga Hex"[/b][/center]
Ακόμα θυμάμαι την ταλαιπωρία που είχαν φάει τα κακόμοιρα σειριακά και PS/2 ποντίκια με μπίλια την εποχή των [color="#48D1CC"]δύο[/color] πρώτων[color="#48D1CC"] Diablo[/color]. Το αριστερό πλήκτρο μετά από λίγο καιρό έπαυε να λειτουργεί και ένα νέο ποντίκι έπαιρνε τη θέση του παλιού. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί βέβαια, αφού τα ποντίκια πλέον είναι ανθεκτικότερα -και ακριβότερα- ενώ παρέχουν πολύ περισσότερες ευκολίες στου gamers. Η [color="#48D1CC"]Razer[/color] είναι μεταξύ των 1-2 κορυφαίων κατασκευαστών gaming περιφερειακών στο κόσμο, παρέχοντας έξυπνες και εξειδικευμένες λύσεις για όλους εμάς που θέλουμε το καλύτερο. Η σειρά[color="#48D1CC"] Naga[/color] έκανε την εμφάνισή της πριν από τρία χρόνια με ένα μοντέλο που λάτρεψαν αρκετοί από τους παίκτες, με τη [color="#48D1CC"]Razer[/color] να επιστρέφει προσφάτως με ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το[color="#48D1CC"] Naga Hex[/color] που κυκλοφορεί την κατάλληλη περίοδο, αφού είναι ίσως το ιδανικότερο ποντίκι για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν το Diablo III.

[img]http://static2.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/resized/Razer_Naga_Hex-Image_01_650_500.jpg[/img]

Αρχικά, το Naga Hex είναι ένα ποντίκι φτιαγμένο για [color="#48D1CC"]δεξιόχειρες[/color] και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν σαν βασικό χέρι το αριστερό. Προσπερνώντας αυτήν τη λεπτομέρεια, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ όμορφο -σχεδιαστικά- ποντίκι, κατασκευασμένο από [color="#48D1CC"]πλαστικό[/color]. Η πάνω επιφάνεια έχει γυαλιστερή υφή, με το λογότυπο της Razer να είναι [color="#48D1CC"]φωτιζόμενο[/color]. Φωτιζόμενα είναι επίσης τόσο τα ειδικά πλήκτρα που βρίσκονται στο αριστερό μέρος και για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα, όσο και το ροδάκι. Όσον αφορά τον τομέα εργονομίας, για το χέρι του υπογράφοντα, οι διαστάσεις είναι κατάλληλες για να ταιριάζει αρμονικά στο δεξί χέρι. Ο [color="#48D1CC"]αντίχειρας[/color] τοποθετείται φυσικά στο αριστερό μέρος του Naga Hex, με τον δείκτη και το μέσο δάχτυλο να ακουμπούν εξίσου φυσικά στα δυο βασικά πλήκτρα του. Όσον αφορά στο [color="#48D1CC"]παράμεσο[/color] δάχτυλο, αυτό [color="#48D1CC"]ξεκουράζεται[/color] πάνω στο ποντίκι σε μια ειδικά θέση που προεξέχει στο δεξί μέρος, με το μικρό δάχτυλο να τοποθετείται έξω δεξιά. Η αλήθεια είναι πως κάποιος που χρησιμοποιεί κάποιο άλλο ποντίκι, όπως πχ το Logitech G9/G9X, ίσως δυσκολευτεί λίγο να συνηθίσει τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του Naga Hex.

[img]http://static2.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/resized/Razer_Naga_Hex-Image_02_650_500.jpg[/img]

Η σύνδεση με τον υπολογιστή προφανώς και γίνεται μέσω θύρας [color="#48D1CC"]USB[/color], με το Naga Hex να διαθέτει ένα αρκετά μακρύ καλώδιο, το οποίο μάλοιστα έχει υφή[color="#48D1CC"] κορδονιού[/color] και βολεύει ιδιαίτερα στο να μπορεί ο κάτοχος του mouse να το μαζεύει ή να το απλώνει όπως εκείνος θέλει. Το λειτουργικό σύστημα προφανώς και αναγνωρίζει αυτόματα το οπτικό ποντίκι και κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει άμεσα, αλλά αν θέλει να το αξιοποιήσει πλήρως τις όποιες δυνατότητες, θα χρειαστεί να εγκαταστήσει το ειδικό software της [color="#48D1CC"]Razer Synapse 2.0[/color], το οποίο είναι υπεύθυνο για το προγραμματισμό των πλήκτρων και τη δημιουργία macro. Επίσης, μέσω αυτού -αφού πρώτα από όλα δημιουργήσουμε σχετικό account στην ίδια τη Razer- το ποντίκι αναβαθμίζεται με νέες εκδόσεις [color="#48D1CC"]firmware[/color] εφόσον γίνουν διαθέσιμες. Στη περίπτωση του δείγματος που είχαμε στη διάθεσή μας, αυτό πήγε από την έκδοση 1.01 στην 2.01 μέσω μιας διαδικασίας που δε πήρε πάνω από 3-4 λεπτά, κατά την οποία βέβαια το mouse ήταν ανενεργό.

Μέσα λοιπόν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούμε να ρυθμίσουμε διάφορα πράγματα που αφορούν στο ποντίκι μας. Καταρχάς μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα προφίλ που αφορούν τη λειτουργία των 11 πλήκτρων που διαθέτει. Ναι, καλά διαβάσατε, αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα του Naga Hex, ο μεγάλος αριθμός προγραμματιζόμενων πλήκτρων. Συγκεκριμένα, έχουμε τα δυο βασικά (δεξί-αριστερό), το scroller που φυσικά λειτουργεί σαν πλήκτρο και δυο ακόμα μικρότερα που βρίσκονται στο πάνω μέρος και ακριβώς πίσω από τη ροδέλα. Εκεί που φαίνεται η πραγματική διαφορά είναι στο αριστερό μέρος, όπου η Razer έχει τοποθετήσει [color="#48D1CC"]έξι αριθμημένα[/color] -από το 1 έως το 6- [color="#48D1CC"]πλήκτρα[/color] και τα οποία σχηματίζουν ένα [color="#48D1CC"]εξάγωνο[/color] (από όπου προέρχεται και η ονομασία του προϊόντος).

[img]http://static2.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/resized/Razer_Naga_Hex-Image_05_650_366.jpg[/img]

Τα συγκεκριμένα πλήκτρα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα αντίστοιχης αρίθμησης πλήκτρα του keyboard, τα οποία σε περιπτώσεις παιχνιδιών όπως είναι το [color="#48D1CC"]Diablo III[/color], το[color="#48D1CC"] Kingdoms of Amalur Reckoning[/color] και το[color="#48D1CC"] Torchlight[/color], αντιστοιχούν σε άμεση ενεργοποίηση συγκεκριμένων skills ή χρήση potions. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, τα πλήκτρα αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα ώστε να μπορούν να «βγάλουν» έως[color="#48D1CC"] 250 clicks[/color] [color="#48D1CC"]το λεπτό[/color] το οποίο σημαίνει 4/sec(!!!) με την ανθεκτικότητα στο χρόνο να φτάνει τις [color="#48D1CC"]10 εκ. πιέσεις[/color], κάτι που πρακτικά καθιστά τα συγκεκριμένα πλήκτρα[color="#48D1CC"] «άφθαρτα»[/color]. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο κέντρο του εξαγώνου η εταιρεία έχει τοποθετήσει ένα λαστιχένιο[color="#48D1CC"] “thumb-rest”[/color] όπως το ονομάζει, μια επιφάνεια για να ξεκουράζουμε τον αντίχειρά μας όταν δεν έχουμε εχθρούς στην οθόνη. Η επιφάνεια αυτή αφαιρείται και μπορεί να αλλαχθεί με κάποια από τις άλλες, διαφορετικών διαστάσεων, που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

[img]http://static2.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/resized/Razer_Naga_Hex-Image_03_650_500.jpg[/img]

Στο κάτω μέρος του ποντικιού υπάρχει διακόπτης που αλλάζει άμεσα την αντιστοίχηση των έξι πλήκτρων μεταξύ των αριθμητικών του keyboard ή των αντίστοιχων του αριθμητικού μέρους του εν λόγω περιφερειακού. Αυτή η επιλογή βέβαια μπορεί να γίνει και μέσα από το [color="#48D1CC"]Synapse 2.0[/color], το οποίο πράγματι είναι το μεγάλο ατού της συσκευής. Μπορούμε να δημιουργήσουμε προφίλ των πλήκτρων τα οποία θα ενεργοποιούνται αυτόματα ανάλογα με το παιχνίδι που θα [color="#48D1CC"]φορτώνει[/color]. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ταχύτητα και την ευαισθησία του οπτικού αισθητήρα μέγιστης ανάλυσης[color="#48D1CC"] 5600dpi[/color], με τη Razer να έχει πάει το «παιχνίδι» ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της ευαισθησίας στον οριζόντιο και στο κατακόρυφο άξονα. Πάλι βέβαια μπορούμε να έχουμε διαφορετικές [color="#48D1CC"]ρυθμίσεις βάσει προφίλ[/color] ανάλογα με το game, κάτι που τέλος προσφέρεται και για την ενεργοποίηση του [color="#48D1CC"]φωτισμού[/color] του λογότυπου και των πλήκτρων.

[img]http://static2.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/resized/Razer_Naga_Hex-Image_04_650_500.jpg[/img]

Στην πράξη, το Naga Hex πραγματοποιεί όσα υπόσχεται και φέρνει το μεγαλύτερο μέρος της δράσης στο δεξί χέρι. Όσοι έχουν συνηθίσει βέβαια να έχουν το αριστερό τοποθετημένο πάνω στο πληκτρολόγιο ούτως ή άλλως, θέλουν λίγο χρόνο για να το «[u]αδρανοποιήσουν[/u]» ή τουλάχιστον να αλλάξουν τις συνήθειες τους, αξιοποιώντας ακόμα περισσότερα shortcuts. Το μοναδικό παράπονό μας έχει να κάνει με το[color="#48D1CC"] βάρος του mouse[/color], το οποίο είναι [color="#48D1CC"]χαμηλό[/color] και τουλάχιστον στη μετάβαση από το βαρύ -χάρη στη χρήση όλων των βαριδιών- G9x, μας δυσκόλεψε περισσότερο του αναμενομένου. Τώρα, αν αξίζει τα[color="#00FF00"] €[/color][color="#FF0000"]82[/color] που κοστίζει, αυτό είναι κάτι που μόνο ο κάθε gamer ξεχωριστά μπορεί να κρίνει. Μπορεί να χρήματα να φαίνονται πολλά, όμως αναλογικά με τις ώρες που θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να αξίζει τα λεφτά του μέχρι σεντ.

[b]Περισσότερες Εικόνες:[/b]
[spoiler]
[img]http://www.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/Razer_Naga_Hex-Image_06.jpg[/img]
[img]http://www.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/Razer_Naga_Hex-Image_05.jpg[/img]
[img]http://www.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/Razer_Naga_Hex-Image_04.jpg[/img]
[img]http://www.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/Razer_Naga_Hex-Image_03.jpg[/img]
[img]http://www.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/Razer_Naga_Hex-Image_02.jpg[/img]
[img]http://www.enternity.gr/files/Image/Hardware/Razer_Naga_Hex/Razer_Naga_Hex-Image_01.jpg[/img]
[/spoiler]
πηγή : enternity.gr

[color="#FF0000"][b]EDIT by Djisves:[/b][/color] Κανονικό μέγεθος και γραμματοσειρά. Spoiler για τις εικόνες.
.

Share this post


Link to post
MrANDREAS151,

Χωρίς να παίρνω θέση για την ποιότητα της είδησης (αφού δεν τη διάβασα ακόμη), διόρθωσα τη γραμματοσειρά και το μέγεθος στο post σου.
Παρακαλώ πολύ να αποφεύγεις να μορφοποιείς τα κείμενά σου στο σύνολό τους. Σαν κανόνας πρέπει να γράφεις με κανονική γραμματοσειρά, κανονικό μέγεθος και κανονικό χρώμα.

Αν χρειάζεται να τονίσεις κάτι, μπορείς να κάνεις μια λέξη ή μια φράση [b]bold[/b].
Οι [color="#00FFFF"]έντονοι χρωματισμοί[/color], [font="Courier New"]άλλες γραμματοσειρές[/font] και [size="3"]μεγαλύτερο μέγεθος[/size] γραμμάτων, κατά κανόνα πρέπει να αποφεύγονται. Οι εξαιρέσεις πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: [color="#FF0000"][size="3"][b]Εξαιρέσεις και σπάνιες[/b][/size][/color].

Έκανα επίσης ένα spoiler για τις φωτογραφίες που έδωσες στο τέλος. Είναι καλό να αποφεύγεις τοοοοόσο μεγάλα posts και, όπου μπορείς και χρειάζεται, καλύτερα να χρησιμοποιείς spoiler.

Share this post


Link to post
Με την ευκαιρια - και ελπιζοντας να μου συγχωρησεις το offtopic - θα ηθελα να θυμισω την[url="http://www.wehellas.gr/forum/index.php?showtopic=24176"]διαδικασια υποβολης ειδησεων[/url] και ειδικα το οριο αναρτησεων για τα μελη ..
[quote]

Το όριο δημοσίευσης ειδήσεων περιορίζεται στις 3 ειδήσεις κάθε 7 μέρες.
[/quote]

Oσο για την μορφοποιηση , ό,τι σου ειπε ο Djisves ... [url="http://www.wehellas.gr/forum/index.php?showtopic=24604"]οριστε και ενα οπτικο δειγμα αρθρου[/url]
( επιπροσθετως ο τιτλος ειναι μικρος σε σχεση με το κειμενο σου )

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...