Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

de_paizei

YouTube : Νέα / Υπηρεσίες

Recommended Posts

[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Νέο design για το YouTube[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://e-pcmag.gr/files/imagecache/NewsFullNode/newyoutube.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Οι υπεύθυνοι του YouTube δοκιμάζουν αυτό τον καιρό ένα νέο design για την υπηρεσία, το οποίο διαφέρει αρκετά από αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, δίχως πάντως να προκαλεί σύγχυση με το εύρος των αλλαγών.


[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η σελίδα του εκάστοτε video χωρίζεται πλέον σε δύο περιοχές, με την πάνω να φιλοξενεί το video σε σκούρο γκρι φόντο και την κάτω να περιλαμβάνει τα σχόλια και τα υπόλοιπα στοιχεία. Οι σχεδιαστικές αλλαγές αφορούν επίσης τις σελίδες των καναλιών και των playlists.


[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Είναι γεγονός ότι το design του YouTube όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, οπότε είναι καλοδεχούμενες οι προωθούμενες αλλαγές. Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο design σε [url="http://www.youtube.com/cosmicpanda"]αυτή τη διεύθυνση[/url]. Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο look ή αν θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές μέχρι την οριστικοποίηση του νέου design.

Πηγη /e-pcmag.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Το YouTube γίνεται τηλεόραση με τα χαρακτηριστικά του internet,
[/b][/size]
[/color][/center]
Το YouTube γίνεται τηλεόραση με τα χαρακτηριστικά του internet, αυτό είναι σε μια πρόταση το νέο YouTube Cosmic Panda. Επίσημα η υπηρεσία περιγράφεται ως “a new experience for watching videos and playlists” αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο από αυτό, είναι η τηλεόραση έτσι όπως την θέλει το Google. Για αυτό το Cosmic Panda προσφέρει εκτός από την δυνατότητα για καλύτερο branding σελίδων και νέο UI την επιλογή για zapping που δυστυχώς λειτουργεί μόνο στον Chrome.

Ναι, το YouTube Cosmic Panda επιτρέπει το zapping με τον ίδιο εύκολο τρόπο που μπορεί κάποιος να πεταχτεί από κανάλι σε κανάλι όταν βλέπει τηλεόραση. Η διαφορά είναι ότι το YouTube συνεχίζει να αναπαράγει το αρχικό βίντεο αλλά σε μια γωνία της σελίδας ενώ διαθέτει όλο τον υπόλοιπο χώρο της οθόνης στην εύρεση νέων βίντεο για zapping. Είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολο να πεταχτείς από βίντεο σε βίντεο με το νέο UI του YouTube Cosmic Panda, κάτι που προφανώς σημαίνει περισσότερα views και διαφημίσεις για το Google.

Οι αλλαγές που αφορούν τα κανάλια των χρηστών φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά τις δυνατότητες που είχαν οι “μεγάλοι λογαριασμοί” εταιρειών. Η παραμετροποίηση της εμφάνισης και όχι μόνο του YouTube channel έχει βελτιωθεί όπως και η προβολή των βίντεο στην σελίδα που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό YouTube.

Πηγη pestaola.gr

Share this post


Link to post
η αρχή έγινε με την αρχική σελίδα της google που άλλαξε design.τώρα ήρθε η σειρά του YouTube.

Share this post


Link to post
Επι τη ευκαρια ας θυμηθουμε την αρχη ...

Διαβάζω
[quote]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Πώς ξεκίνησε το youtube;[/b][/size][/color][/center]
[center][size="3"][b]Στο οποίο, πλέον, μπορούμε να βρούμε και να δούμε σχεδόν τα πάντα. [/b][/size][/center]

Τον Ιανουάριο του 2005 ο Στιβ Τσεν και ο Τσαντ Χάρλεϊ τράβηξαν μερικά βίντεο στο dinner party ενός φίλου και ήθελαν να τα δείξουν ο ένας στον άλλο την επόμενη μέρα αλλά δεν έβρισκαν τρόπο. Τα αρχεία ήταν πολύ μεγάλα για να σταλούν με e-mail και το να τα ανεβάσουν on line θα έπαιρνε ώρες. Αυτή η δυσκολία ήταν η αφορμή και η έμπνευση.

Η ιδέα, όμως, πήρε τελικό σχήμα στο μυαλό του τρίτου συνιδρυτή του YouTube ο οποίος όταν άκουσε το πρόβλημά τους το συνέδεσε με κάτι που είχε συμβεί στον ίδιο, παλιότερα. Είχε δυσκολευτεί πολύ να βρει ένα βιντεάκι της προκοπής που να δείχνει το ατύχημα της Τζάνετ Τζάκσον όταν της έπεσε κατά λάθος η μπλούζα αφήνοντας γυμνό το στήθος της στο Super Bowl. Την ίδια δυσκολία είχε αντιμετωπίσει αναζητώντας υλικό και για ένα πολύ σημαντικότερο γεγονός, το τσουνάμι στην Κίνα.

Το YouTube ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2005 και έγινε αμέσως τεράστιο. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Google -στην οποία εξακολουθεί να ανήκει- για 1,65 δισεκατομμύριa δολάρια.


Πηγη queen.gr

[/quote]

Share this post


Link to post
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Το YouTube.gr έρχεται στα τέλη του 2011[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/06/20110614-123232.jpg[/img][/center]

Ο Στέφανος Λουκάκος, Country Manager της Google στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google Engage για διαφημιστικές, προέβη σε μια ανακοίνωση που πολλοί Έλληνες περίμεναν: την έναρξη του Youtube.gr.

Η Ελληνική έκδοση του YouTube θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Το συνέδριο ελαβε χώρα στην Αθήνα και κύριος ομιλητής ήταν ο υπευθυνος του Google Adwords και της online διαφήμισης, David Booth, προσφέροντας σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές σε διαφημιστές και ιδιώτες.

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Χρησιμοποιήστε το YouTube για τη δημιουργία
Jam Session[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/08/youtube2.png[/img][/center]
[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Είστε αρκετά αγοραφοβικός για να πηγαίνετε σε συναυλίες με σκοπό να ακούσετε την αγαπημένη σας jazz μουσική;
Σε αυτή την περίπτωση το YouTube σας προσφέρει το Free Jazz, ένα αρκετά ενδιαφέρον ψηφιακό project το οποίο σας κρατάει μουσική συντροφιά.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το YouTube Free Jazz έχει δημιουργηθεί από τον media artist David Kraftsow, οποίος έχει δημιουργήσει το First-Person Tetris καθώς επίσης και το YouTube Rave.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το YouTube Free Jazz θα δημιουργήσει για εσάς ένα βίντεο-κολάζ με τυχαία βίντεο που θα επιλέξει για εσάς. Επίσης μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις-κλειδιά για να κατευθύνετε καλύτερα τις επιλογές των βίντεο που θα σας εμφανίζονται.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Μπορεί βεβαίως ορισμένοι να μην το βρείτε τόσο διασκεδαστικό στην πράξη αλλά τουλάχιστον είναι διαθέσιμο δωρεάν!

Πηγη secnews

Share this post


Link to post
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Το Youtube προσφέρει διαφημίσεις στις δισκογραφικές των οποίων τα τραγούδια χρησιμοποιείτε στα ερασιτεχνικά video σας[/b][/size][/color][/center]

Μετά από συμφωνία μεταξύ του Youtube και των δισκογραφικών εταιρειών, κάθε φορά που κάποιος «ντύνει» μουσικά το ερασιτεχνικό του video με κάποιο γνωστό μουσικό κομμάτι, μια διαφήμιση θα τρέχει παράλληλα με το video του.

Τα χρήματα από την διαφήμιση θα πηγαίνουν στην δισκογραφική ενώ το σύστημα Youtube Content ID θα είναι υπεύθυνο για να βρίσκει τα video με την copyrighted μουσική.

Αν και πολλοί θα προτιμούσαν τα χρήματα να πήγαιναν απευθείας στους καλλιτέχνες, η κίνηση αυτή του Youtube θα βοηθήσει σίγουρα στην αύξηση των έσοδων για την μουσική βιομηχανία που εδώ και πολλά χρόνια περνάει από δύσκολες καταστάσεις και προσπαθεί να βρει λύσεις μέσα από την νέα τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Πως σας φαίνεται αυτή η κίνηση του Youtube; Συμφωνείτε με την τήρηση των πνευματικών δικαιωμάτων και στο Youtube;

Πηγη gugoo.gr

Share this post


Link to post
Δηλαδή, εγώ που θα φτιάξω το βιντεάκι με τα γκολ του μήνα (GOTM), θα μου βάλει
διαφήμιση το Youtube επειδή θα έχω ένα τραγούδι να παίζει μέσα στο βίντεο;
Αν είναι όπως το κατάλαβα, μου φαίνεται καλή ιδέα και είμαι απόλυτα σύμφωνος!
Τώρα είμαι κι εγώ σίγουρος ότι δεν μπορεί να μου πει κανείς τίποτα,
επειδή χρησιμοποίησα το τραγούδι του για να ντύσω το βίντεό μου.

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]YouTube με νέες λειτουργίες επεξεργασίας video και εντυπωσιακά εφέ[/b][/size][/color][/center]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/09/youtube-editor.png[/img][/center]
[list]

[*]Ευχάριστα νέα για όσους συνηθίζουν να ανεβάζουν video στο YouTube, αφού η εταιρεία αποφάσισε να εμπλουτίσει την υπηρεσία της με ορισμένες νέες λειτουργίες επεξεργασίας video καθώς και διασκεδαστικά εφέ!

[/list]
[list]

[*]Συγκεκριμένα, οι νέες αλλαγές, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και μετά το ανέβασμα των video, έχουν να κάνουν με την περιστροφή και την αποκοπή των video (προς το παρόν μόνο αρχή και τέλος), την προσαρμογή της φωτεινότητας και της αντίθεσης αλλά και τη σταθεροποίηση των video.
[/list]

[list]

[*]Μάλιστα, για όσους δεν κατέχουν και τόσο καλά το αντικείμενο, η υπηρεσία παρέχει επιλογή για αυτόματη επιδιόρθωση όλων των προβλημάτων.

[*]Μια δεύτερη ενδιαφέρουσα λειτουργία έχει να κάνει με την προσθήκη 14 διαφορετικών εφέ, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την εφαρμογή Picnik της Google και θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα φίλτρα της υπηρεσίας Instagram. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν τα video τους σε ασπρόμαυρα, sepia, cartoon και πολλά άλλα.
[/list]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/09/youtube_effects-e1316075010211.png[/img][/center]

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το video που ακολουθεί:

[center][dailymotion]xl3p7b_edit-your-videos-with-youtube_tech#from=embediframe[/dailymotion]
[/center]

[url="http://www.techgear.gr/youtube-new-video-editing-features-and-instagram-like-effects-29350/"]techgear.gr[/url]

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Μετατροπή 2D video σε 3D με ένα κλικ στο YouTube![/b][/size][/color][/center]

[list]

[*]Μόλις μια εβδομάδα μετά το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών επεξεργασίας video απευθείας από τον browser για το YouTube, η Google προσθέτει και τη λειτουργία μετατροπής των 2D video σε 3D με ένα κλικ!

[/list]

[list]

[*]Η μετατροπή βασίζεται αποκλειστικά σε λογισμικό και γι’ αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με αυτό μιας 3D κάμερας. Παρόλα αυτά, λύνει τα χέρια σε όσους δε διαθέτουν κάποιο 3D smartphone ή tablet με τέτοιες δυνατότητες.
[/list]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/09/vlix_magisto.jpg[/img][/center]

[list]

[*]Εξάλλου, άρθηκε ο περιορισμός για video διάρκειας 15 λεπτών και κάθε χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει όσο μεγάλα videos θέλει, ενώ προστέθηκαν και δύο νέα εργαλεία, Vlix και Magisto, για την επεξεργασία των videos.
[/list]

[center][dailymotion]xl8h4n_click-to-play_tech#from=embediframe[/dailymotion][/center]

http://www.techgear.gr

Share this post


Link to post
Πολύ καλά τα νέα για το 3D! Πλάκα θα 'χει, να παίξουμε λιγάκι!

[quote name='alan shearer' date='22 September 2011 - 07:09 PM' timestamp='1316707799' post='372340']
Εξάλλου, άρθηκε ο περιορισμός για video διάρκειας 15 λεπτών και κάθε χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει όσο μεγάλα videos θέλει, ενώ προστέθηκαν και δύο νέα εργαλεία, Vlix και Magisto, για την επεξεργασία των videos.
[/quote]
Εγώ ήδη ανέβαζα όσο μεγάλα βίντεο ήθελα!

Αν ανέβαζες πολλά βίντεο, σου έβγαζε τον περιορισμό χρόνου!

Νομίζω καλή κίνηση να βγάλουν τον περιορισμό για όλους!

Share this post


Link to post
Απορία ενός τζιησβέ: Τι θέλει να πει ο ποιητής στο topic του YouTube όταν μας δίνει βίντεο ανεβασμένα στο DailyMotion;

Share this post


Link to post
[quote name='Djisves' date='23 September 2011 - 12:31 AM' timestamp='1316727087' post='372407']
Απορία ενός τζιησβέ: Τι θέλει να πει ο ποιητής στο topic του YouTube όταν μας δίνει βίντεο ανεβασμένα στο DailyMotion;
[/quote]

Ναι .. δεν ειναι καταπληκτικο ??

Share this post


Link to post
Ναι ναι και σε λίγο αυτή η συζήτηση θα κατάληξη στα epic post όπως συνήθως...

Share this post


Link to post
[img]http://i55.tinypic.com/n1djev.png[/img]

[center][size="4"][color="#FF8C00"][b]Το YouTube προσφέρει τηλεοπτικό περιεχόμενο[/b][/color][/size][/center]

[list]

[*]Η δημοφιλέστερη υπηρεσία video streaming στο διαδίκτυο, το YouTube, εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής περιεχομένου με… τηλεοπτικό τρόπο μέσα στο 2012.

[*]Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το YouTube ετοιμάζει τα ειδικά premium video κανάλια του και θα επενδύσει σε παρόχους περιεχομένου, έτσι ώστε να προσφέρει μέσα από εκεί πρόγραμμα σε 24ωρη βάση με εκπομπές κάθε κατηγορίας.

[*]Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο τηλεοπτικών καναλιών στο διαδίκτυο που θα οδηγούν το χρήστη να τα επισκέπτεται συνεχώς.

[*]Ήδη οι αναλυτές αναφέρουν ότι η εμπλοκή της Google σε αυτή την αγορά θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στην καλωδιακή και συνδρομητική τηλεόραση.
[/list]

http://www.sport-fm.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Ξεκίνησαν οι ταινίες στο YouTube[/b][/size][/color][/center]

[list]

[*]Το YouTube ξεκίνησε τη διάθεση ολόκληρων ταινιών στην αγορά της Αγγλίας, με μία μεγάλη γκάμα τίτλων έτοιμη προς ενοικίαση. Η υπηρεσία ξεκίνησε να προσφέρεται στους κατοίκους ΗΠΑ και Καναδά, προσφέροντας κλασικές παραγωγές όπως τα Reservoir Dogs, Casablanca και Mongolian Death Worm και στη συνέχεια προσφέρθηκαν και πιο κλασικές ταινίες όπως οι Hanna, Red Riding Hood και Mega Piranha.
[/list]

[center][img]http://www.enternity.gr/files/Image/News/Free_Time/YouTube_News_Image_01.jpg[/img][/center]

[list]

[*]To κόστος ενοικίασης ξεκινάει από τις 2.49 λίρες και φτάνει τις 3.29, ενώ παλαιότεροι τίτλοι προσφέρονται δωρεάν. Από τη στιγμή που ένας χρήστης ενοικιάζει μία ταινία, έχει 30 ημέρες να ξεκινήσει την προβολή της και 48 ώρες να τελειώσει την προβολή της, από τη στιγμή που θα πατήσει για πρώτη φορά το Play. H ποιότητα των ταινιών περιορίζεται προς το παρόν στο 480p, ωστόσο η υπηρεσία είναι συμβατή με συσκευές που φέρουν Android και το Google TV.
[/list]

http://www.enternity.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="4"][b]Merch Store: Πωλήσεις εισιτηρίων και μουσικά downloads στο YouTube[/b][/size][/color][/center]


[list]

[*]Όπως ανακοινώνει η YouTube για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του έτους, την ιστοσελίδα επισκέπτονται κάθε μήνα 800 εκατομμύρια χρήστες, ενώ προβάλλονται 3 δισεκατομμύρια videos καθημερινά!
[/list]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/10/merchstore-e1318848557241.png[/img][/center]

[list]

[*]Τώρα, σα να μην έφταναν αυτά, η YouTube αποκαλύπτει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα λειτουργία, με την ονομασία Merch Store, για τη διάθεση εμπορευμάτων μέσω της ιστοσελίδας!

[*]Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι μουσικοί συνεργάτες της YouTube θα μπορούν να εμπορεύονται τα αγαθά τους, είτε αυτά είναι εισιτήρια για συναυλίες είτε μουσικά κομμάτια ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τη μουσική και τους διάφορους καλλιτέχνες, πάντα φυσικά με το αζημείωτο για τη YouTube.

[*]Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες: με την Topspin για τα διαφόρων ειδών εμπορεύματα, τη SongKick για τη διάθεση των εισιτηρίων και τις iTunes και Amazon για τα μουσικά downloads.

[*]Μια φρέσκια λειτουργία που έρχεται να δώσει νέα διάσταση στη μουσική εμπειρία του YouTube και να θέσει νέες βάσεις για πιο άμεσες και ολοκληρωμένες σχέσεις μεταξύ fans και καλλιτεχνών…
[/list]

ΠΗΓΗ [color="#FFFF00"]techgear.gr[/color]

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="4"][b]Νέα κανάλια με original περιεχόμενο στο YouTube[/b][/size][/color][/center]

[list]

[*]Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε το YouTube, και κατ’ επέκταση η Google, ήταν οι διαμάχες με μεγάλα κινηματογραφικά stoudio και καλλιτέχνες για τα πνευματικά δικαιώματα των videos που ανεβάζουν οι χρήστες.
[/list]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/10/youtube_new_channels-e1319886995502.jpg[/img][/center]

[list]

[*]Τελικά, η εταιρία ετοιμάζει την κίνηση ματ που θα αφήσει όλους ευχαριστημένους και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υπηρεσία της, χτυπώντας μάλιστα και την καλωδιακή/συνδρομητική τηλεόραση, αφού ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία αρκετών καναλιών μέσα στο YouTube, που θα προσφέρουν original περιεχόμενο!

[*]Τα νέα κανάλια θα αρχίσουν να εμφανίζονται από την επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν υλικό από “πασίγνωστες προσωπικότητες και παραγωγές τηλεόρασης, κινηματογράφου, μουσικής, ειδήσεων, αθλητικών προγραμμάτων και άλλων συνεργατών του YouTube“, όπως δηλώνει ο Robert Kyncl στο επίσημο blog.

[*]Εν συντομία να αναφέρουμε μερικά: The Wall Street Journal, The Onion, Reuters, KickTV, Motor Trend, Life + Times, Stan Lee’s World of Heroes, RIDE Channel (Tony Hawk), The Thrash Lab (Aston Kutcher). Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα [url="http://www.youtube.com/creators/original-channels.html"]εδώ[/url].
[/list]

ΠΗΓΗ [color="#FFFF00"]techgear.gr[/color]

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="4"][b]Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο YouTube![/b][/size][/color][/center]

[list]

[*]Η τελευταία μεγάλη αλλαγή που έγινε στο YouTube ήταν το περίφημο Cosmic Panda, αλλά η Google φαίνεται ότι ετοιμάζει μια γενικότερη ανακαίνιση στη δημοφιλή υπηρεσία
[/list].

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design-e1321288470912.jpg[/img][/center]

[list]

[*]Σύμφωνα με παρατηρήσεις της ιστοσελίδας Faceblog, έχουν ξεκινήσει δοκιμές για νέα εμφάνιση, μεγαλύτερη ενσωμάτωση στοιχείων του κοινωνικού δικτύου Google+, αλλά και ανανεωμένα subscriptions, προετοιμάζοντας το έδαφος για άμεση πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό μέσα από τα κανάλια που θα εμφανιστούν σταδιακά στην υπηρεσία.

Οι κυριότερες αλλαγές που αναφέρονται είναι:

[*]Αρχική σελίδα σε μια στήλη, με μεγαλύτερες εικόνες preview από τα videos και πιο σκούρο background για να τονίζεται το περιεχόμενο.
[*]Προσθήκη στήλης στην αριστερή πλευρά, όπου εμφανίζονται οι συνδρομές (subscriptions) του χρήστη με featured videos και προτεινόμενες κατηγορίες.
[*]Νέο favicon (το εικονίδιο δίπλα από τη μπάρα διευθύνσεων στους browsers και τις καρτέλες).
[*]Μετάβαση στην υποσελίδα http://www.youtube.com/guides όταν πατάμε το λογότυπο επάνω αριστερά.
[*]Δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους της εικόνας κατά την αναπαραγωγή video (υποστήριξη fullscreen).
[*]Τα προτεινόμενα videos θα εμφανίζονται σε pop-out παράθυρα για γρήγορη μετάβαση στην προηγούμενη εικόνα.
[*]Μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Google+, με εμφάνιση των videos που μοιράζονται οι επαφές των Κύκλων σας.
[/list]

πατηστε το κουμπακι για να δειτε της φωτογραφιες

[spoiler][center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_desing_popular_videos.png[/img][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design_upload.png[/img][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design_subscriptions.png[/img][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design_pop-out.png[/img][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design_page.png[/img][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design_interesting_videos.png[/img][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube_new_design_favicon.jpg[/img][/center][/spoiler]

ΠΗΓΗ techgear.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]


[center][color="#FF8C00"][size="4"][b]Νέα αναβάθμιση του YouTube HTML5 player
για αντικατάσταση του Flash[/b][/size][/color][/center]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/youtube-html5-full-screen.jpg[/img][/center]


[list]

[*]Μετά την παρουσίαση της νέας εμφάνισης για το YouTube (μπορείτε να την εγκαταστήσετε από [url="http://www.techgear.gr/how-to-get-the-new-youtube-look-33943/"]τώρα[/url]), η Google αναβαθμίζει και τον HTML5 video player δείχνοντας και αυτή την προτίμηση της έναντι του Adobe Flash.

[*]Η αναβάθμιση περιλαμβάνει υποστήριξη ανάλυσης 480p και 1080p για WebM videos, native full-screen σε Firefox ή Chrome, προσθήκη σχολίων, υπότιτλων και τίτλων εντός των videos, καθώς και δυνατότητα αντιγραφής του URL ή του embedded code.

[*]Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νέο HTML5 player δηλώνοντας ενδιαφέρον [url="http://www.youtube.com/html5"]εδώ[/url], αλλά εάν επιχειρήσετε να παρακολουθήσετε κάποιο video που περιλαμβάνει διαφήμιση, τότε θα μεταφερθείτε αυτόματα στον κλασικό Flash player.
[/list]


ΠΗΓΗ techgear.gr

Share this post


Link to post
Καιρός ήταν. Άντε σιγά-σιγά να καταργηθούν τα Flash που βαραίνουν τις ιστοσελίδες.
Με HTML5 θα μπορούμε να κάνουμε τα ίδια, και περισσότερα, με λιγότερη χρήση CPU.

Share this post


Link to post
[img]http://img100.imageshack.us/img100/4839/76234215.jpg[/img]

[i]Chrome- Πιέστε Ctrl+Shift+J ή δεξί κλικ και επιλέξτε ‘Inspect element’ και Console.[/i]

Το "Inspect element" που είναι ακριβώς?

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]YouTube Analytics, το νέο βελτιωμένο εργαλείο στατιστικών[/b][/size][/color][/center]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/12/youtube-e1322737787297.jpg[/img][/center]

[list]

[*]Μια νέα λειτουργία στατιστικών είναι από σήμερα διαθέσιμη στο YouTube, αντικαθιστώντας στην ουσία το δημοφιλές εργαλείο Insight. Με την ονομασία YouTube Analytics (όπως λέμε Google Analytics), η νέα λειτουργία κάνει χρήση ενός απλούστερου design, αναλύοντας σε βάθος όλα τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

[*]Έτσι, λοιπόν, αν συνηθίζετε να ανεβάζετε videos στο YouTube, τώρα μπορείτε να βλέπετε ποια από αυτά σημειώνουν τα περισσότερα views, ποια σας δίνουν τα περισσότερα subscriptions, αλλά και μέχρι ποιο σημείο προβάλλονται συνήθως.

[*]Μεταξύ άλλων, το YouTube Analytics παρέχει ένα συνοπτικό report όλων των video που έχετε ανεβάσει, το οποίο μπορείτε να φιλτράρετε ανάλογα με το περιεχόμενο, την ημερομηνία ή τη γεωγραφική θέση.
[/list]


[b]BONUS:[/b] Ακολουθεί σχετικό Infographic για να κατανοήσετε καλύτερα τη χρήση και τα οφέλη του YouTube Analytics.

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/12/analytics-infographic.png[/img][/center]


ΠΗΓΗ techgear.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]

[center][color="#FF8C00"][size="4"][b]H νέα εμφάνιση του YouTube είναι γεγονός! [/b][/size][/color][/center]

[center][img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/12/youtube_redesign.jpg[/img][/center]

[list]

[*]Η Google έκανε πράξη την υπόσχεση της και προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση της δημοφιλούς υπηρεσίας της YouTube που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Από σήμερα η νέα εμφάνιση είναι διαθέσιμη για όλους. Ας δούμε αναλυτικά όλες τις νέες αλλαγές:
[/list]


[b]Kανάλια[/b]

[list]

[*]Στο πυρήνα της ανανεωμένης εμφάνισης βρίσκονται τα γνωστά κανάλια. Στην προσπάθεια της να αποτελέσει τον απόγονο της καλωδιακής τηλεόρασης, η δημοφιλέστερη υπηρεσία video στον κόσμο έχει πλέον στη διάθεση της εκατομμύρια κανάλια και όπως φαίνεται, κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μας πείσει να τα χρησιμοποιήσουμε.

[*]Στο αριστερό μέρος του Homepage θα βρείτε μια μπάρα αφιερωμένη στα κανάλια. Στην κορυφή της μπάρας βρίσκεται ένα κουμπί “add channels” και πιο κάτω ακολουθούν οι 10 αγαπημένες σας συνδρομές (Subscriptions) και άλλες προτεινόμενες. Στην ίδια στήλη μπορείτε να βρείτε τα video που έχουν δημοσιεύσει οι φίλοι σας σε Facebook και Google+ επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο.
[/list]

[b]Νέα templates[/b]

[list]

[*]Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 διαφορετικά templates (Blogger, Creator, Networks, Everything) για το κανάλι σας, ανάλογα με το που θέλετε να δώσετε περισσότερη έμφαση (δημοφιλέστερα video, πιο πρόσφατα κ.ο.κ.) ενώ σύντομα αναμένονται ακόμα περισσότερα.

[/list]
[b]Προτεινόμενα video[/b]

[list]

[*]Στα δεξιά της κεντρικής σελίδας θα βρείτε όλα τα προτεινόμενα video. Κάνοντας χρήση νέου αλγορίθμου, το YouTube μπορεί πλέον να μαντεύει καλύτερα από ποτέ τι video θα θέλατε πιθανότατα να παρακολουθήσετε βάσει των συνδρομών σας αλλά και των video που έχετε παρακολουθήσει πρόσφατα.
[/list]

[b]Ανανεωμένη λειτουργία παρακολούθησης video[/b]

[list]

[*]Για το τέλος αφήσαμε τα video που στην ουσία αποτελούν την καρδιά του YouTube. Χάρη στο νέο σκούρο background, μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε τα video πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ ενώ τα thumbnails των video είναι πλέον μεγαλύτερα παρέχοντας σας μια καλύτερη εικόνα του τι θα δείτε. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε σε τι διαστάσεις θα παρακολουθήσετε το video σας ανάμεσα σε τρία μεγέθη.
[/list]

[i]Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλες τις νέες αλλαγές:[/i]

[center][yt]W-ajXnrpkio[/yt][/center]

ΠΗΓΗ techgear.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[indent][indent][indent][color="#FFFF00"][size="4"][b]Ρεκόρ με 20.9 δισεκατομμύρια views τον περασμένο Οκτώβριο![/b][/size][/color][/indent][/indent][/indent]

[img] http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/09/youtube_logo.jpg[/img]

[img] http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η παρακολούθηση video στο[b] Internet [/b]έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τελευταία στατιστική έρευνα της ComScore, που αναδεικνύει το [b]YouTube[/b] ως την πλέον δημοφιλή πλατφόρμα στις προτιμήσεις των κατοίκων στις ΗΠΑ.

[img] http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Για να περάσουμε και στα νούμερα, 20.9 δισεκατομμύρια videos επιλέχτηκαν από την υπηρεσία της [b]Google[/b], ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η [b]VEVO[/b] με 827 εκατ. και την τρίτη η [b]Hulu [/b]με 791 εκατ., και όλα αυτά μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.

[img] http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση στο YouTube ήταν υπερδιπλάσια από αυτή του Facebook, με 161 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες έναντι 60 εκατ. του κοινωνικού δικτύου. Μετά από αυτά, κανείς δεν πρέπει να αναρωτιέται για τα έσοδα της Google από διαφημίσεις…

[img]http://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2011/11/comscore_stats-e1322596802730.jpg[/img]

[color="#FF00FF"]Πηγη:techgear.gr[/color]

Share this post


Link to post

×
×
  • Create New...