Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

de_paizei

Facebook [ Official Topic ]

Recommended Posts

[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Ανανεώνεται το Facebook![/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/07/01/222251.jpg?w=400&f=bicubic[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Στις 6 Ιουλίου το Facebook, γίνεται ακόμη καλύτερο! Πριν από λίγες ημέρες ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, σε εμφάνισή του στο Σιάτλ αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα υπηρεσία από την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον και πλέον, οι πρώτες έγκυρες πληροφορίες είναι γεγονός.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Σύμφωνα με πηγές από την ιστοσελίδα, στις 6 Ιουλίου πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί για το κοινό η δυνατότητα video chat ανάμεσα στους χρήστες.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Φυσικά, πρόκειται να ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Skype. Χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκτιμάται ότι για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αυτή, θα χρειάζεται απλώς να κάνει εγκατάσταση ενός Plug in από το Skype και έτσι θα μπορεί να συνομιλεί με τους φίλους του, μέσω του browser.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η νέα υπηρεσία του Facebook θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την δύναμη της ιστοσελίδας. Δεν είναι τυχαία βέβαια και η χρονική στιγμή που επιλέγει η εταιρεία να προβεί σε αυτή την αναβάθμιση... Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Google ανακοίνωσε ότι αρχίζει δοκιμαστικά να... τρέχει μια νέα υπηρεσία, κάτι αντίστοιχο με το Facebook.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Απλώς αναμονή μέχρι τις 6 Ιουλίου...

Πηγη sport-fm.gr

Share this post


Link to post

Βλακείες του fb....

Απλός μπορείς να βάλεις το [url="http://www.social-plus.net/en/"]social plus[/url] και να έχεις camera με πολύ καλή ανάλυση επίσης και το dislike bottom που το θέλουνε παρα πολλά άτομα....

Απλός το fb είναι πολύ πίσω προνοήσαμε εμείς για αυτό. :whistling:

Share this post


Link to post

Προβλέπω ότι Facebook, MSN, Skype κλπ. θα γίνουν το ίδιο πράγμα....
Το καλό είναι ότι δεν θα χρειάζεσαι 10000 accounts αλλά ένα και θα έχεις όλες τις υπηρεσίες που θα είχες με όλα τα υπόλοιπα :jester:

Share this post


Link to post
[img] http://i55.tinypic.com/akimwi.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Skype Video Chat: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα του Facebook[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/07/facebook-skype-video-chat-150x150.png[/img][/center]

Μπορείτε πλέον να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις στο Facebook, χάρη σε μία νέα δυνατότητα που παρέχει το Skype στο πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg ένας γείτονας του τον είχε ρωτήσει εάν μπορεί να κάνει βίντεο κλήση στον εγγονό του στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει νέο λογαριασμό ή να κατεβάσει κάποιο πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα αυτού του ερωτήματος δεν είναι ακριβώς ότι περίμενε ο γείτονάς του, γιατί η νέα αυτή δυνατότητα απαιτεI
την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, να «κατεβάσετε» ένα πρόγραμμα. Στη συνέχεια στο «παράθυρο» της συνομιλίας θα σας ζητηθεί να επιλέξετε κάποιες ρυθμίσεις στο Flash.

Μετά από αυτό η λειτουργία είναι παρόμοια με εκείνη του Skype. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να αφήσει ένα μήνυμα βίντεο εάν δεν απαντά ο άλλος χρήστης την ώρα που τον καλεί.

Δείτε παρακάτω βήμα προς βήμα τη διαδικασία που απαιτείται για να το χρησιμοποιήσετε:

1. Πριν συμμετάσχετε σε μια συνομιλία πηγαίνετε στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/videocalling για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Επιλέξτε το «Get started».
[center][img]http://5.mshcdn.com/wp-content/gallery/facebook-video-chat/fb-video-call-p1.jpg[/img][/center]

2. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα. Η επιλογή εγκατάστασης βρίσκεται στο εικονίδιο της βιντεοκάμερας στην επάνω δεξιά γωνία του «παραθύρου» συνομιλίας.
[center][img]http://8.mshcdn.com/wp-content/gallery/facebook-video-chat/-1.png[/img][/center]

[center][img]http://4.mshcdn.com/wp-content/gallery/facebook-video-chat/fb-thing.png[/img][/center]

3. Όπως συμβαίνει και με τις κανονικές κλήσεις στο skype, κανέναν βίντεο δεν εμφανίζεται εάν δεν απαντήσει στην κλήση ο άλλος χρήστης.
[center][img]http://4.mshcdn.com/wp-content/gallery/facebook-video-chat/15.png[/img][/center]

4. Εάν το άτομο που καλείται δεν απαντήσει, τότε μπορείτε να αφήσετε ένα μήνυμα βίντεο, το οποίο θα εμφανίζεται στο πεδίο «messages», στο ίδιο σημείο όπου εμφανίζονται και τα μηνύματα κειμένου.

[center][img]http://8.mshcdn.com/wp-content/gallery/facebook-video-chat/-5.png[/img][/center]

5. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανίζεται το βίντεο όταν αρχίσει η συνομιλία.

[center][img]http://6.mshcdn.com/wp-content/gallery/facebook-video-chat/-14.png[/img][/center]

Πηγη secnews.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Στο στόχαστρο των απατεώνων οι βιντεο-κλήσεις του Facebook[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://www.newstoday.gr/sites/default/files/imagecache/article_multimedia/article/2011_07/9e6bff4b3f62bdd234135f9628b1f747.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τις ανακοινώσεις του Facebook σχετικά με τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω του Skype και οι απατεώνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό χαρακτηριστικό. Οι πρώτες παραπλανητικές καμπάνιες είναιγεγονός.Η πιο γνωστή απάτη μέχρι αυτή τη στιγμή εμφανίζεται με τη μορφή εφαρμογής στο Facebook.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Οι χρήστες βλέπουν ένα app να ζητά πρόσβαση στο λογαριασμό τους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι video calls. Φυσικά, τίποτα τέτοιο δεν απαιτείται για να ενσωματωθεί η λειτουργία του Skype στο εκάστοτε account, καθώς πρόκειται για λειτουργία που έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook και άρα δεν απαιτείται η χορήγηση ειδικών δικαιωμάτων από την πλευρά του χρήστη.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_3.jpg[/img] Οι απάτες στο Facebook έχουν εξελιχθεί τον τελευταίο καιρό σε μάστιγα και εκμεταλλεύονται θέματα της επικαιρότητας. Δε θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην παίζουμε το παιχνίδι των spammers/scammers.

Πηγή : e-pcmag

Share this post


Link to post
δυστύχώς αυτό θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μπλα μπλα μπλα......

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][center][color="#FF8C00"][/color][/center][size="5"][b]Παιχνίδι στο Facebook στοχεύει στην εξάλειψη του εξτρεμισμού[/b][/size][/center]
[center][img]http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/07/ho.jog_.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Στην Ιορδανία, το βιβλίο του Bakhit πούλησε 300.000 αντίτυπα, γεγονός που τον οδήγησε να συνειδητοποίησει ότι υπήρχε η προοπτική για μια ‘έκδοση’ στο Ιντερνετ.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Ένα νέο παιχνίδι στα social media, με πρωταγωνιστές Άραβες ήρωες, έκανε την εμφάινσή του στο Facebook. O άνθρωπος πίσω από αυτό το project λέγεται Suleiman Βakhit και ελπίζει ότι το «Ηappy Oasis» μπορεί να δημιουργήσει θετικά πρότυπα για τα παιδιά που σε άλλη περίπτωση θα δελεάζονταν από εξτρεμιστικές απόψεις.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το παιχνίδι διατέθηκε στο κοινό αυτήν την εβδομάδα και έχει ήδη 50.000 «οπαδούς» (followers). O προσφάτως επιλεγμένος συνεργάτης του TED κ. Bakhit, μίλησε γι΄αυτό το εγχείρημα πρόσφατα στο Εδιμβούργο. Ενώ κατάγεται από την Ιορδανία, υπήρξε φοιτητής στις ΗΠΑ, στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα όταν συνέβησαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Λίγο πιο μετά δέχτηκε επίθεση από 4 ανθρώπους λόγω της Αραβικής του καταγωγής.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι αυτό το συμβάν θα άφηνε «πικρή» γεύση στον Bakhit, αυτός αποφάσισε ότι θα εμπλεκόταν σε μια ενημερωτική καμπάνια. «Συνειδητοποίησα ότι πολεμάς τον εξτρεμισμό αν ξεκινήσεις με τους νέους. Το μήνυμα ήταν απλό – ‘Δεν είμαστε όλοι τρομοκράτες’», δήλωσε στο BBC. «Οπλισμένος» λοιπόν μ’ ένα όχι τόσο μαγικό χαλί, ξεκίνησε να λέει ιστορίες εμπνευσμένες από τον Αλαντίν σε διάφορα τοπικά σχολεία.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] «Μια μέρα ένα παιδί με ρώτησε αν υπήρχε κάποιος Άραβας υπεράνθρωπος και τότε κατάλαβα ότι δεν υπήρχε», θυμάται. Έτσι άρχισε να γράφει ένα βιβλίο-κόμικ που είχε σκοπό τη δημιουργία ενός εύρους θετικών προτύπων Αράβων, συμπεριλαμβανομένου και ενός θηλυκού Tζέιμς Μποντ και ενός Ιορδανού πράκτορα που πολεμά εναντίον εξτρεμιστών.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Στην Ιορδανία, το βιβλίο του Bakhit πούλησε 300.000 αντίτυπα, γεγονός που τον οδήγησε να συνειδητοποίησει ότι υπήρχε η προοπτική για μια έκδοση στο Ιντερνετ.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] «Τα έντυπα media πεθαίνουν, ωστόσο, υπάρχουν 30 εκατομμύρια Άραβες στο Facebook· γι’ αυτό σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω παιχνίδια με το ίδιο μήνυμα», σχολίασε ο Βakhit και εξήγησε: «Ακολούθησα μια προσέγγιση peer-to peer, καλώντας τα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες».

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Αν και αναποφάσιστος στην αρχή σχετικά με τη δημιουργία ενός χαρακτήρα που φόραγε μπούρκα, τελικά προχώρησε στην υλοποίηση του καθώς οι όποιες πολιτικές διαφωνίες τελικά ξεπεράστηκαν. Ο Bakhit πρόσθεσε ότι τώρα ελπίζει να μεταφέρει το βιβλίο του στο Πακιστάν, μια χώρα όπου ο εξτρεμισμός αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Νέο σύστημα σχολιασμού στο Facebook. Ενσωματώστε βίντεο, εικόνες και ιστοσελίδες[/b][/size][/color][/center]

[center][size="3"][b]Μόλις πριν από μερικές ώρες το Facebook ξεκίνησε ένα νέο σύστημα σχολίων, που επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν βίντεο, φωτογραφίες ή συνδέσμους στα σχόλιά τους.[/b][/size][/center]
[center][img]http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/07/facebook-comments.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Εάν εισάγετε τη διεύθυνση ενός βίντεο, μίας εικόνας ή μίας ιστοσελίδας στο σχόλιό σας, πλέον δε θα εμφανιστεί απλώς το URL (πχ. http://www.gugoo.gr). Το σχόλιό σας θα περιέχει ένα video player, ένα thumbnail (μικρή εικόνα) ή μία σύντομη περιγραφή (πρόκειται για τη meta-description) της ιστοσελίδας που επιλέξατε να μοιραστείτε.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, απλά με το να πατήσετε «Remove Preview» που βρίσκεται δίπλα από το «Like» στο σχόλιό σας.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Πώς σας φαίνεται η νέα προσθήκη στο σύστημα σχολιασμού του Facebook; Πιστεύετε ότι είναι χρήσιμη;

Πηγη gugoo

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Facebook[/b][/size][/color][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Ο Neil Stevens ιδιοκτήτης της Skype αποκάλυψε ότι το επόμενο σπουδαίο επίτευγμα από τη συνεργασία Facebook-Skype θα είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης προς οποιοδήποτε τηλέφωνο από το Facebook.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Κάθε φορά που κάποιος χρήστης του Facebook θα έχει σε κοινή θέα τον αριθμό του κινητού του, θα μπορεί ταυτόχρονα να δεχθεί και να πραγματοποιεί κλήσεις.Η υπηρεσία φυσικά δεν θα είναι δωρεάν, αλλά δεν έχει γίνει καμία νύξη για τις χρεώσεις

Πηγη .newscode.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Προεπισκόπηση βίντεο, εικόνων και συνδέσμων προσθέτει στα σχόλια το Facebook[/b][/size][/color][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Σε αντίθεση με το αρχικό μήνυμα ενός status στο Facebook όπου ο χρήστης μπορεί να επισυνάψει συνδέσμους και πολυμέσα, τα σχόλια ήταν μέχρι τώρα εντελώς γυμνά από κάθε είδους μορφοποίηση. Εδώ και λίγες μέρες αυτό έχει αλλάξει και πλέον όταν το σχόλιο περιλαμβάνει σύνδεσμο αντλείται αυτόματα η προεπισκόπησή του, η οποία διαμορφώνεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το αν παραπέμπει σε εικόνα, βίντεο ή απλό link.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Ο τρόπος με τον οποίο αντλείται το περιεχόμενο δεν διαφέρει σε τίποτα με τον αντίστοιχο μηχανισμό που χρησιμοποιείται για την ανανέωση του status. Στην περίπτωση των σχολίων, όμως, ο χρήστης έχει την επιλογή αν θέλει να αφαιρέσει την προεπισκόπηση ώστε να αφήσει μόνο το κυρίως περιεχόμενο του μηνύματός του.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η αλλαγή είναι μικρή αλλά σίγουρα καλοδεχούμενη, αφού βελτιώνει αρκετά την εμπειρία χρήσης σε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook.

Πηγη .freeweird.com

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]To Deadline.com σας βάζει μέσα στη βιομηχανία του θεάματος με ένα νέο Facebook παιχνίδι[/b][/size][/color][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] To Deadline Hollywood Game δημιουργήθηκε από παράγοντες του Hollywood και επιτρέπει στους παίχτες να ανέβουν την ιεραρχία του Hollywood διαλέγοντας το επάγγελμα που πάντα ονειρεύονταν. Είτε ως σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός, σεναριογράφος ή ακόμα και ως μισητός ατζέντης, εκμεταλλεύεστε πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Μέκκα του κινηματογράφου τα οποία και επηρεάζουν την πορεία του παιχνιδιού αλλά και την τύχη σας.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Στηριζόμενοι στο deadline.com , ένα site που θεωρείται το πιο ρεαλιστικά σκληρό όσον αφόρα τον σχολιασμό των τεκταινόμενων και κατασκευασμένο από την Paramount Digital Entertainment, το παιχνίδι σας ξεκινά μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο οποίο και ζείτε ως γνήσιος μπατίρης ελπιδοφόρος νέος και δεν επιτρέπει τις «άτιμες» κινήσεις, όπως κλοπή σεναρίων και την χρήση ιδιαίτερων προσόντων στο ταξίδι προς την κορυφή.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το καυστικό χιούμορ είναι όλα τα λεφτά και οι γνήσιοι movie freaks θα καταφέρουν επιτέλους να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την μαζεμένη γνώση προς όφελος τους. Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε Beta φάση και δίνει μόνο special invites.
[center][img]http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/07/DH-Main-UI.jpg[/img][/center]
[center][img]http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/07/DH-Actions.jpg[/img][/center]


Πηγη gugoo.gr

Share this post


Link to post
[img] http://i55.tinypic.com/n1djev.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Facebook εκατομμύρια χρήστες για χάρη του Google+[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://1.1.1.3/bmi/www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/07/google-plus-vs-facebook.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η αμερικανική έκδοση του PC Magazine διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στην ιστοσελίδα pcmag.com, επιχειρώντας να διερευνήσει τις τάσεις του κοινού σε ότι έχει να κάνει με το Facebook και το νεότευκτο Google+. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να εγκαταλείψει το Facebook για χάρη του Google+! Το νούμερο, φυσικά, είναι τεράστιο. Αν και μια τέτοια δημοσκόπηση δε μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του πληθυσμού, το 50% του Facebook είναι περίπου 375 εκατομμύρια άνθρωποι! Τα νέα δεν είναι καλύτερα για το Facebook ούτε στο υπόλοιπο 50%. Το 21% δηλώνει αναποφάσιστο δεδομένου ότι το Google+ είναι μια πολύ καινούρια πλατφόρμα, ενώ το 12% λέει ότι δεν έχει δει ακόμα το Google+. Το 11% δεν ασχολείται καθόλου με social networks και μόνο ένα 7% δηλώνει πιστό στο Facebook!

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Φυσικά και δεν πρόκειται να μετακομίσουν στο Google+ οι μισοί χρήστες του Facebook. Μια δεύτερη ανάγνωση της έρευνας μάς οδηγεί σε ένα άλλο συμπέρασμα: η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι δυσαρεστημένη από το Facebook. Πιθανόν να είναι κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στις βουλευτικές εκλογές. Πολλοί ψηφοφόροι “τιμωρούν” την εκάστοτε κυβέρνηση στηρίζοντας την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πειστεί από την αντιπολίτευση.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπ’ όψιν ότι το Google+ είναι πολύ φρέσκο και σε φάση δοκιμής και άρα δε γίνεται να αξιολογηθεί όπως πρέπει. Τελικά, η επιτυχία ή η αποτυχία του Google+ θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Αν ο μέσος χρήστης του Facebook δει ότι πολλοί φίλοι του έχουν μπει στο Google+, τότε και μόνο τότε θα σκεφτεί σοβαρά να εγκαταλείψει ολοκληρωτικά το Facebook.

Πηγή: e-pcmag.gr

Share this post


Link to post
Ούτε μια στο τρισεκατομμύριο όμως σε λέω.

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Facebook for Business και σταματήστε να πληρώνετε άλλους για Facebook marketing[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/07/facebook-art-marketing-webinar1-300x220.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Βλέποντας ότι το Google+ κερδίζει εκτός από νέους χρήστες και πιθανούς διαφημιζόμενους, ένα μεγάλο έσοδο για την επιχείρηση, το Facebook αποφάσισε να αντεπιτεθεί παρουσιάζοντας ένα νέο site με κύριο σκοπό την διευκόλυνση όλων αυτών που θέλουν να προωθηθούν μέσα από το social network του.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Πιο συγκεκριμένα, το site θα παρέχει όλες τις πληροφορίες ώστε να μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το Facebook σε θέματα marketing όπως π.χ. τα Pages, τα Ads, τα Deals και άλλα. Ένας άλλος λόγος που το Facebook μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, είναι γιατί πολλοί κάνουν λόγο για δυσκολία στη χρήση όλων αυτών των εργαλείων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των διαφημίσεων να γίνονται από τρίτους (εταιρείες ή άτομα) που έχουν εξειδικευτεί αποκλειστικά στην προώθηση μέσω των social network.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της εταιρίας να δώσει κίνητρα σε όλους όσους θέλουν να διαφημιστούν μέσω Facebook, αφού πρόσφατα ξεκίνησε το Facebook Studio βραβεύοντας τις καλύτερες προωθητικές καμπάνιες μέσω Facebook. Ας ελπίσουμε πως μέσω τέτοιων ενεργειών, το Facebook θα προσελκύσει όλες αυτές τις επιχειρήσεις που ψάχνουν διακαώς τρόπους να διαφημιστούν στο Google+. Εσείς τι λέτε; Θα αποδώσει;

Πηγη gugoo.gr

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Το Facebook τροποποιεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπων μετά από καταγγελίες χρηστών[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/07/facial-recognition-on-facebook-300x294.jpg[/img][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το Facebook έχει παρουσιάσει στο κοινό του εδώ και αρκετό καιρό μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για φωτογραφίες. Η ανάπτυξη της αναγνώρισης προσώπου σχεδιάστηκε για να επιταχύνει τη διαδικασία επισήμανσης φωτογραφιών, ωστόσο δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με την καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η τεχνολογία λειτουργεί ώς εξής: σαρώνει τις φωτογραφίες που ανεβάσατε πρόσφατα, συγκρίνει τα πρόσωπα με προηγούμενες φωτογραφίες και στη συνέχεια προσπαθεί να αντιστοιχίσει τα πρόσωπα προτείνοντας ονόματα από τους φίλους σας. Όταν βρεθεί μια αντιστοιχία, το Facebook ειδοποιεί το χρήστη για να επικυρώσει το άτομο που εμφανίζεται στη φωτογραφία.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κονέκτικατ, George Jepsen, ανέφερε σε επιστολή του προς το Facebook τον περασμένο μήνα ότι με αυτήν την υπηρεσία καταπατώνται τα δικαιώματα των καταναλωτών για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Οι άνθρωποι του Facebook ήρθαν σε επαφή με τον Jespen για να βρεθεί μια λύση. Για αυτόν τον λόγο, από τις αρχές Ιουλίου «τρέχουν» διαφημίσεις στο Facebook επεξηγώντας στους χρήστες πως να μπλοκάρουν τη χρήση της λειτουργίας αυτής παντελώς.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Για να μπλοκάρετε τη χρήση της πηγαίνετε στο:
Λογαριασμός->Ρυθμίσεις Απορρήτου->Προσαρμογή ρυθμίσεων->Προτείνετε τις φωτογραφίες μου σε φίλους->Απενεργοποιημένο

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Μετά την τροποποίηση του συστήματος, ο Jespen ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, «Το Facebook έχει κάνει σημαντικές αλλαγές που θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του, όχι μόνο στο Κονέκτικατ, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα». Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτήν την νέα τεχνολογία; Την απενεργοποιήσατε ήδη;

Πηγη gugoo.gr

Share this post


Link to post
[img] http://i55.tinypic.com/akimwi.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Η Facebook βάζει διαφημίσεις και στο News Feed των χρηστών ? [/b][/size][/color]
[/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Οι διαφημίσεις στις ιστοσελίδες είναι ένα αναγκαίο κακό, αλλά όταν είναι τοποθετημένες σε σωστά (μη ενοχλητικά) σημεία και είναι σχετικές με τη θεματολογία, τότε μπορούν να αποτελέσουν μια καλή πηγή εσόδων τόσο για τον διαφημιστή όσο και για τον διαφημιζόμενο.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Βέβαια, όταν η διαφήμιση είναι pop-up ή ξεκινά κάποιο ηχητικό/video χωρίς να το έχει επιλέξει ο επισκέπτης, τότε το μεγαλύτερο ποσοστό ψάχνει να βρει από που κλείνει. Επειδή όλοι έχετε ζήσει παρόμοιες εμπειρίες, φανταστείτε όλα αυτά να συμβαίνουν στο News Feed σας στο Facebook…..

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Facebook σκέφτεται πολύ σοβαρά να επεκτείνει τις διαφημίσεις (πέρα από τη sidebar) και μέσα στο News Feed των χρηστών, εκεί δηλαδή που διαβάζετε τα status updates των φίλων σας, νέες φωτογραφίες, videos, σχόλια κλπ.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τις στοχευμένες καμπάνιες διαφήμισης μέσω του Facebook, όπου οι διαφημιστές πίστευαν ότι θα έχουν επιπλέον προώθηση μέσω sharing από τους ενδιαφέρομενους χρήστες, ο αλγόριθμος του Facebook “έκοβε” αρκετό από το υλικό διαφήμισης που μοίραζαν οι χρήστες με αποτέλεσμα να μην αποδίδει η διαφημιστική καμπάνια. Επομένως, άρχισαν οι πιέσεις για την άμεση προβολή στοχευμένων (;) διαφημίσεων απευθείας στο News Feed των χρηστών.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Σίγουρα, ένα κοινό της τάξης των 750 εκατομμυρίων χρηστών μπορεί να αποφέρει τεράστια έσοδα σε όλους, αλλά μια τέτοια κίνηση θα δυσαρεστήσει πάρα πολύ κόσμο που ίσως παρατήσει το Facebook για τα μάτια του Google+. Ας ελπίσουμε ότι θα το ξανασκεφτούν…

πηγή CNET / techgear.gr/

Share this post


Link to post
[img] http://i55.tinypic.com/akimwi.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]To Facebook κάνει κακό στην ψυχολογία των εφήβων[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://troktiko.eu/wp-content/uploads/troktiko_211004_0.jpeg[/img][/center]
[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η υπερβολική ενασχόληση με το Facebook από τους εφήβους μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα αντικοινωνική συμπεριφορά και άλλες ψυχολογικές δυσλειτουργίες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει πρόσφατη έρευνα επιστημονικός υπεύθυνος της οποίας είναι ο Λάρι Ρόζεν, καθηγητής ψυχολογίας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ομιλία του στο 119ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ψυχολόγων στην έρευνα συμμετείχαν 1000 έφηβοι από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Μερικά από τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι οι νέοι που ενασχολούνται υπερβολικά το Facebook έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν ναρκισιστικά χαρακτηριστικά, αντικοινωνικές συμπεριφορές, καθώς επίσης και να κάνουν κοπάνα από το σχολείο και να εκδηλώνουν συμπτώματα άγχους και δυσκολίες στον ύπνο. Επίσης είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλές βαθμολογίες στο σχολείο.

[color="#C0C0C0"]Πηγη troktiko.eu[/color]

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Βρες bugs στο Facebook και κερδίσε $500![/b][/size][/color][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Από την περασμένη Παρασκευή, η Facebook έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που επιβραβεύβει την ανίχνευση και αναφορά “τρυπών” στο σύστημα ασφαλείας της. Η αμοιβή ξεκινάει από τα $500 χωρίς να υπάρχει όριο προς τα πάνω!

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να συμφωνήσουν με την πολιτική της Facebook (Facebook Responsible Disclosure Policy), η οποία ορίζει ότι δε θα δημοσιοποιήσουν ή θα μοιραστούν με κάποιον τρίτο τα ευρήματα τους, τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί το bug. Επιπλέον, όπως είναι λογικό, μόνο ο πρώτος επιβραβεύεται για κάθε σφάλμα.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Περιορισμός, όμως, υπάρχει και στη φύση των bugs, αφού στο πρόγραμμα επιβράβευσης περιλαμβάνονται μόνο αυτά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Bugs σε third-party εφαρμογές και ιστοσελίδες του Facebook καθώς και σφάλματα τύπου DoS και spam αποκλείονται.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Όπως φαίνεται, η Facebook αποφάσισε να υιοθετήσει την τακτική που ακολουθούν εδώ και καιρό οι Google και Microsoft, χωρίς μάλιστα να χώσει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google προσφέρει $3.133 για αναφορές σφαλμάτων, ενώ η αμοιβή της Microsoft μπορεί να αγγίξει τις $250.000!

Πηγή:cretalive.gr

Share this post


Link to post

[quote name='exelmi' date='09 August 2011 - 11:27 AM' timestamp='1312878431' post='362436']
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Βρες bugs στο Facebook και κερδίσε $500![/b][/size][/color][/center]

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Από την περασμένη Παρασκευή, η Facebook έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που επιβραβεύβει την ανίχνευση και αναφορά “τρυπών” στο σύστημα ασφαλείας της. Η αμοιβή ξεκινάει από τα $500 χωρίς να υπάρχει όριο προς τα πάνω!

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να συμφωνήσουν με την πολιτική της Facebook (Facebook Responsible Disclosure Policy), η οποία ορίζει ότι δε θα δημοσιοποιήσουν ή θα μοιραστούν με κάποιον τρίτο τα ευρήματα τους, τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί το bug. Επιπλέον, όπως είναι λογικό, μόνο ο πρώτος επιβραβεύεται για κάθε σφάλμα.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Περιορισμός, όμως, υπάρχει και στη φύση των bugs, αφού στο πρόγραμμα επιβράβευσης περιλαμβάνονται μόνο αυτά που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Bugs σε third-party εφαρμογές και ιστοσελίδες του Facebook καθώς και σφάλματα τύπου DoS και spam αποκλείονται.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Όπως φαίνεται, η Facebook αποφάσισε να υιοθετήσει την τακτική που ακολουθούν εδώ και καιρό οι Google και Microsoft, χωρίς μάλιστα να χώσει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google προσφέρει $3.133 για αναφορές σφαλμάτων, ενώ η αμοιβή της Microsoft μπορεί να αγγίξει τις $250.000!

Πηγή:cretalive.gr
[/quote]


Οπότε τρεχάτε να βγάλουμε λεφτά :jester:

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Το πρώτο Facebook Messenger είναι γεγονός[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/08/facebook-messenger-02.jpg[/img][/center]
[center][size="3"][b]Το Facebook εγκαινιάζει τη νέα εφαρμογή Facebook Messenger, η οποία απευθύνεται σε χρήστες συσκευών iPhone και Android.
[/b][/size][/center]
[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Το Facebook Messenger, αποτελεί την πρώτη εφαρμογή για φορητές συσκευές την οποία δημιουργούν οι προγραμματιστές του και αποτελεί μια ακόμη πρωτοπορία για το Facebook αφού είναι η πρώτη εφαρμογή της εταιρείας που δεν έχει σχέση με το επίσημο Facebook.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η εφαρμογή είναι αρκετά εύκολη στη χρήση. Οι χρήστες εισέρχονται μέσω των φορητών τους συσκευών στο Facebook Messenger πληκτρολογώντας τα στοιχεία εισαγωγής τους όπως ακριβώς κάνουν για να εισέλθουν και στον κανονικό τους λογαριασμό στο Facebook.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Πέρα όμως από τις αναμενόμενες λειτουργίες που προσφέρει το Facebook Messenger, όπως το chat, την αποστολή μηνυμάτων κτλ, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να αποστέλλουν και φωτογραφίες στις επαφές τους.

[img]http://www.wehellas.gr/images/arrow_1.jpg[/img] Η νέα εφαρμογή Facebook Messenger είναι ήδη διαθέσιμη τόσο στο Android Marketplace για τις φορητές συσκευές Android, όσο και στο iOS App Store για τις συσκευές iOS όπως τα iPhone.Πηγη secnews.gr

Share this post


Link to post
Από που μπορώ να το κατεβάσω???

Share this post


Link to post
[quote name='~~Taylor~~' date='12 August 2011 - 12:06 AM' timestamp='1313096778' post='363004']
Από που μπορώ να το κατεβάσω???
[/quote]

Είτε από το android market , είτε από το itunes store . Όταν αυτό γίνει διαθέσιμο για DownLoad

Share this post


Link to post
[img]http://i56.tinypic.com/2432t86.png[/img]
[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]Facebook: Κατάργηση λογαριασμών εγκληματιών[/b][/size][/color][/center]

Το Facebook έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε όριο με σχεδόν 800 εκατομμύρια χρήστες να έχουν δημιουργήσει το δικό τους λογαριασμό στην πιο διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα προβλήματα όμως δεν παύουν να εμφανίζονται για το Facebook αφού η μεγάλη του δημοτικότητα το έχει μετατρέψει όχι μόνο σε νούμερο ένα στόχο διαδικτυακών επιθέσεων αλλά και σε μέσο περαιτέρω εγκληματικών ενεργειών.

Για να καταφέρει να πατάξει τέτοιου είδους φαινόμενα,το Facebook έχει ζητήσει τη βοήθεια της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Καλιφόρνια (California Department of Corrections and Rehabilitation) CDCR.

Η υπηρεσία CDCR, θα ελέγχει εάν και κατά πόσο υπάρχουν ενεργοί λογαριασμοί εγκληματιών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί. Η υπηρεσία στη συνέχεια θα αναφέρει την ύπαρξη τέτοιου είδους λογαριασμών στο τμήμα ασφάλειας του Facebook, το οποίο θα προχωρεί στην απενεργοποίησή τους.

Η υπηρεσία CDCR ενθαρρύνει επίσης και τους πολίτες να αναφέρουν την ύπαρξη τέτοιου είδους λογαριασμών.Πηγη secnews

[center][color="#FF8C00"][size="5"][b]“Ολυμπιακή Δάδα”: Μια φάρσα για ιό που διαδίδεται στο Facebook[/b][/size][/color][/center]
[center][img]http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/08/olympic-torch-170.jpg[/img][/center]

Οι χρήστες του Facebook για άλλη μια φορά προειδοποιούν τους φίλους τους για μια νέα απειλή, το μόνο πρόβλημα βέβαια είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Χιλιάδες προειδοποιητικά μηνύματα αποστέλλονται στο Facebook από καλοπροαίρετους χρήστες, οι οποίοι συμβουλεύουν τους φίλους τους να προσέχουν για έναν ιό ο οποίος “καίει τον σκληρό δίσκο”… C του υπολογιστή σας ενώ εμφανίζεται μια Ολυμπιακή Δάδα.

Η αλήθεια είναι ότι η προειδοποίηση που εξαπλώνεται στο Facebook δεν είναι αληθινή και με την συνεχή ενημέρωση των φίλων δεν κάνετε τίποτα άλλο παρά μόνο να εξαπλώνετε έναν μύθο.

Παρακάτω θα δείτε πως διατυπώνεται το μήνυμα:
[center][img]http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/08/olympic-torch-facebook.jpg[/img][/center]


Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για πραγματικές απειλές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα “[url="http://www.facebook.com/SophosSecurity"]Sophos Facebook”.[/url]

Share this post


Link to post

×
×
  • Create New...