Κοροναϊός: Μπορεί να μεταδοθεί σε δέματα από αγορές μέσω Κίνας;

Ολοένα και μεγαλώνει η ανησυχία για τον νέο κοροναϊό, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μπορεί να μεταδοθεί και σε απόσταση δύο μέτρων. Στο στόχαστρο πλέον και τα δέματα που στέλνονται σε χώρες του εξωτερικού από την Κίνα.

 

Aξιωματούχοι υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη μετάδοση του νέου κοροναϊού μέσω εισαγόμενων προϊόντων σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τhe mercury news.

 

«Γενικά, λόγω της κακής επιβίωσης αυτών των κοροναϊών σε επιφάνειες, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος εξάπλωσης από προϊόντα ή συσκευασίες που αποστέλλονται σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος», δήλωσε η Δρ Nancy Messonnier, διευθυντής της Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Αναπνευστικών Ασθενειών του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών.

 

koronaios-demata-kina-29-01-2020 

 

Ακόμη και στο σενάριο χειρότερης περίπτωσης - ας πούμε, ένα πρόσωπο φτερνίζεται σε συσκευασμένο Apple iPhone 11, που αγοράστηκε από το Amazon και μεταφέρθηκε στο σπίτι σας αεροπορικώς μέσω της United Parcel Service ή της FedEx- δεν είναι επικίνδυνο.

 

Βεβαίως, δεν υπάρχει έρευνα σχετικά με την ειδική ανθεκτικότητα αυτού του ιού, επειδή είναι ακόμα νέος. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι παρόμοιοι ιοί όπως το SARS και το MERS, ζουν μόνο λίγες ώρες στην επιφάνεια ενός αντικειμένου. Διαχέονται συχνότερα από σταγονίδια αναπνοής από το ένα άτομο στο άλλο.

 

 koronaios-56-nekroi-stin-kina---se-karantina-akomi-mia-poli.w l

 

Ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βονιάτης, σε ότι αφορά την μετάδοση του ιού από δέματα από Κίνα, ανέφερε πως είναι πολύ απίθανο κάποιος να κολλήσει τον ιό από δέμα. Ο λόγος είναι διότι τα δέματα για να έρθουν από την Κίνα χρειάζονται κάποιες ημέρες, συνήθως 15-30 ημέρες. Ο ιός δεν μπορεί εύκολα να επιβιώσει για 48 ώρες.

 

Ο ειδικός ανάφερε πως ακόμη και να παραλάβει κάποιος ένα δέμα που έχει μέσα, για παράδειγμα ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα είναι πολύ απίθανο να πάρει τον ιό. «Δεν έχουμε κανένα τεκμηριωμένο κρούσμα που να μολύνθηκε κάποιος με αυτό το τρόπο.»


Τι είναι ο κορωναϊός – Από που προήλθε
Είναι γνωστό ότι ξεκίνησε στην Κίνα, από μια αγορά θαλασσινών στην πόλη Ουχάν. Ξεκίνησε από άτομα που κατανάλωσαν ύποπτα εδέσματα με φίδια, νυχτερίδες κτλ. Βεβαίως ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί με ακρίβεια ποιά ήταν αυτά τα εδέσματα.

 

koronaios-apomakrunontai-aron-aron-ksenoi-polites-apo-tin-kina.w l

 

Τι προκαλεί ο κορωναϊός?
Ο γιατρός εξήγησε πως, ο κορωναϊός προκαλεί πνευμονία μέχρι και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και αυτός είναι ο λόγος που μας ανησυχεί.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορωναϊού?
Τα κύρια συμπτώματα του ιού είναι βήχας, δύσπνοια και κυρίως πυρετός και αδιαθεσία γενικά. Αυτά αφορούν κυρίως τις σοβαρές μορφές όπου υπάρχει δύσπνοια λόγω της πνευμονίας.

Όπως σημείωσε ο γιατρός υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις ατόμων που δεν νοσούν σοβαρά, και νοσούν όπως σε ένα απλό κρυολόγημα με ελαφρύ πυρετό και υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα, για παράδειγμα λίγος βήχας.

 

Αντιμετώπιση του κορωναϊού
Δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία, ούτε εμβόλιο για πρόληψη και αντιμετωπίζεται με υποστηρικτική, συμπτωματική θεραπεία.

 

Πως μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο
Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια, δηλαδή με τον βήχα, το φτάρνισμα, την ομιλία όπως για παράδειγμα η γρίπη. Επίσης μπορεί ακόμα να μεταδοθεί και με την άμεση επαφή, για παράδειγμα με χειραψία.

 

 1579679503-d39307894df55301f9c4305888982f4e

 

Η χρήση μάσκας
Ο άνθρωπος που νοσεί με τον ιό εάν φέρει μάσκα υπάρχει περίπτωση να μην μεταδώσει τον ιό σε άλλα πρόσωπα, αλλά μια συνηθισμένη μάσκα δεν προστατεύει τους υπολοίπους. Όπως εξήγησε ο γιατρός κάποιος που θέλει να προστατευθεί από τον ιό πρέπει να φέρει αναπνευστικές μάσκες δηλαδή ειδικές μάσκες.

 

Από τρόφιμα ;
Ο κ. Βονιάτης είπε πως από τα τρόφιμα μπορεί να προκληθεί πρόβλημα, για παράδειγμα τρόφιμα που να είναι μολυσμένα. Ο γιατρός τόνισε πως η παραλαβή τροφίμων από την Κίνα θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει.

 

 

 

 

Ultimate Guide for Getting N95 Masks Online

 

① How many N95 masks should I get?

For a single person, get at least 20pcs reusable N95 respirators or at least 50pcs disposable N95 masks.

For a family of 3 to 6 persons, getting 100pcs to 300pcs N95 masks.

 

② Which N95 mask rating should I choose?

N100 = FFP3 > N95 = KN95 = FFP2= KF94 > KN90


③ Surgical N95 mask or standard N95 respirator, which to buy?

Surgical N95 mask with the melt-blown filter will create a fluid-resistant barrier between your mouth, nose, and coronaviruses. If possible, choose a surgical N95 mask.

 

④ N95 mask with valve or without a valve, how to choose?

An N95 mask with a valve does not work better or worse than the one without a valve in filtering viruses.

But N95 mask with a breathing valve will be better in helping breathe in and out easily.

 

Login or Register

Login on our Forum!