Τα eSports και ο Διαδικτυακός Τζόγος στην Ελλάδα το 2018

Τα e-sports (ηλεκτρονικός αθλητισμός) ξεκίνησαν στις αρχές του 1970 στις ΗΠΑ και εξελίχθηκαν σημαντικά τη δεκαετία του 2000 κυρίως εξαιτίας του Internet. Πλέον στα μεγάλα τουρνουά που διοργανώνονται παγκοσμίως τα έπαθλα των νικητών ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο δολάρια!

 

Η μεγάλη απήχηση των esports πλέον έχει οδηγήσει τις στοιχηματικές εταιρίες να συμπεριλάβουν στα κουπόνια τους και τα μεγάλα τουρνουά που διεξάγονται σε παγκόσμια κλίμακα. Τα στοιχήματα που αφορούν αγώνες esports είναι διαδεδομένα σε χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα ο τζίρος ολοένα και αυξάνεται. Μια από αυτές τις εταιρίες είναι και ο Stoiximan όπου και θα βρείτε και πολλά κουπόνια για να στοιχηματίσετε. Εδώ να αναφέρουμε ότι πέρα από στοιχηματισμό αποτελεί και ένα από τα αγαπημένο καζινο των Ελλήνων ο Stoiximan με όλα τα δημοφιλή παιχνίδια.

 

Σύμφωνα με έρευνα από το newzoo.com, το 2018 η βιομηχανία των esports θα παρουσιάσει αύξηση 592.750.000€ σε σχέση με την αξία που είχε το 2017, ενώ οι εταιρείες θα ξοδέψουν 440.000.000€ είτε από διαφημίσεις και χορηγίες είτε από media rights. Μάλιστα γίνεται πρόβλεψη ότι το 2020 η αξία των eSports θα εκτοξευθεί πάνω από το 1.2 εκατομμύρια € ενώ το κοινό που θα παρακολουθεί τους αγώνες θα ξεπεράσει τα 286 εκατομμύρια!

 

Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στη βιομηχανία του ηλεκτρονικού αθλητισμού είναι τα DotA (Defense of the Ancients), League of Legends, Counter Strike, Stracraft και Overwatch. Στη Ελλάδα τα esports έκαναν την εμφάνισή τους περίπου το 2010 με το παιχνίδι League of Legends, το οποίο είναι ίσως το πιο διαδεδομένο παιχνίδι στρατηγικής και έχει εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο.

 

Οι αθλητικοί σύλλογοι, με πρώτη την ομάδα της Besiktas από την Τουρκία το 2015, ξεκίνησαν τη δημιουργία ομάδας και στον ηλεκτρονικό αθλητισμό. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε 2 αθλητικούς συλλόγους που έχουν δημιουργήσει ομάδα και στον χώρο των eSports! Η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε το τμήμα των esports στα τέλη του 2016 είναι ο Παναθηναϊκός  και μέσα στην επόμενη χρονιά ακολούθησε ο ΑΡΗΣ.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Ηλεκτρονικών Αθλημάτων (IeSF), υπάρχουν ήδη συνομιλίες και μάλιστα σε προχωρημένο σημείο, με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για το 2024, έτσι ώστε ο ηλεκτρονικός αθλητισμός να συμπεριληφθεί ως αγώνισμα επίδειξης!

Login or Register

Login on our Forum!