Active Soccer 2 [Review]

Το Active Soccer 2 (AS2) είναι ένα ποδοσφαιράκι που έχει κυκλοφορήσει σε κινητά-τάμπλετ (android, iOS & windows, blackberry), αλλά και στο PC.  Είναι μια αναβίωση του Sensible World of Soccer (SWOS) και του Kick Off και δημιουργός του είναι ο Gianluca Troiano. Φυσικά στόχος του δεν είναι να ανταγωνιστεί τα PES + FIFA, αλλά να προσφέρει ένα εναλλακτικό είδος ποδοσφαίρου μέσα από την ελευθερία που δίνει.

 

Ψάχνοντας τελικά κι εγώ κάτι διαφορετικό από τα PES + FIFA, το δοκίμασα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον. Η ελευθερία που προσφέρει είναι φοβερή, ακόμη και το κράτημα της μπάλας δεν είναι αυτόματο (εκτός αν αφήσεις default τις ρυθμίσεις). Έχει μόνο 2 κουμπιά. Ένα για πάσα και ένα για σουτ. Και τα δύο όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις για πάσες, σουτ, σέντρα. Ανάλογα πως θες να πάει η μπάλα. Γενικά είναι πολύ περίεργο στην αρχή και για όσους δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με το swos, το kick off ή έστω το tehkan world cup, δεν ξέρω κατά πόσο θα κολλήσουν.

 


Από modes έχει να παίξεις απλά φιλικά με συλλόγους (800 ομάδες) και εθνικές, έχει πρωταθλήματα, career mode, προπόνηση και online παιχνίδι (cross platform). Ένα καλό στοιχείο είναι ότι καταλαβαίνεις τις διαφορές στους παίχτες. Ποιος είναι τεχνίτης, γρήγορος, δυνατός. Δεν το περίμενα πραγματικά. Μπορείς στα σουτ και τις πάσες να επηρεάσεις την τροχιά της μπάλας (aftertouch). Έχει καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν τη μπάλα (ηλιοφάνεια, βροχή, χιόνη, άνεμος).

 

Φυσικά υπάρχουν και αρκετά αρνητικά. Το γεγονός ότι έχει επιλέξει έναν απλό τρόπο χειρισμού με δύο κουμπιά, κάποια στοιχεία δεν είναι καλά εκτελεσμένα. Για παράδειγμα έχει επιτάχυνση που εκτελείται με ένα γρήγορο διπλό πάτημα του αριστερού μοχλού προς το μέρος που θες να τρέξεις. Κάτι όμως εντελώς άχρηστο αφού και γρήγορα να το κάνεις, ο παίχτης επιβραδύνει για λίγο μιας και αφήνεις τον μοχλό. Επίσης δεν εκτελείται πάντα κι έτσι για μένα αυτό το στοιχείο δε βολεύει καθόλου. Εδώ θα έπρεπε να υπάρξει ένα νέο ξεχωριστό πλήκτρο.

 

 

Επίσης ένα μεγάλο μείον είναι η αλλαγή παίχτη που γίνεται αυτόματα, χωρίς τη δυνατότητα να αλλάξεις σε αυτόν που θες. Έτσι πολλές φορές ψάχνεις απεγνωσμένα να αλλάξεις σε συγκεκριμένο παίχτη αλλά το σύστημα αλλά σε αυτό που θέλει αυτό. Μάλιστα πολλές φορές έχεις παίχτη πιο κοντά στον αντίπαλο με τη μπάλα, αλλά δε σου τον δίνει για έλεγχο. Κι εδώ χρειάζεται νέο ξεχωριστό πλήκτρο.

 

Η ΑΙ τρώει μερικά κολλήματα σε ορισμένα σημεία. Δηλαδή βλέπουμε παίχτες να μαγκώνουν, ή να χάνουν τη μπάλα χωρίς λόγο. Τώρα σε touch χειρισμό εγώ δε βολεύομαι καθόλου. Γενικά δεν μπορώ τον χειρισμό αφής. Με μοχλό όμως είναι κάτι πολύ διαφορετικό και πιο ωραίο.

 

 

Παρά τα παραπάνω αρνητικά, το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό και δίνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με το FIFA - PES. Για την ιστορία ξεκίνησα ένα career mode από την 5η Αγγλίας με την kidderminster και στα 8 ματς που έχω παίξω έχω 8 διαδοχικές ήττες. Θέλει αρκετή δουλειά στο να συνηθίσεις τα κοντρόλ, αλλά επέλεξα τη δύσκολη οδό με όλα τα στοιχεία manual. Πάσες, κίνηση παίχτη, ντρίμπλα. Κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν και οι νίκες που θα πάει.

 

Να πω ότι ο δημιουργός έχει ετοιμάσει μια νέα έκδοση του παιχνιδιού η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει για το XBOX ONE και ύστερα για PC και άλλες πλατφόρμες. Η ονομασία του είναι Active Soccer 2 DX (η deluxe έκδοση). Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι πιο smooth σε γραφικά και κίνηση, θα έχει καλύτερη ΑΙ, ανανεωμένα ρόστερ και ομάδες. Επίσης μετά την κυκλοφορία του Active Soccer 2 DX, o δημιουργός σκέφτεται να ξεκινήσει το Active Soccer 3 το οποίο είπε ότι θα είναι παιχνίδι με μεγαλύτερο budget, νέα γραφικά και ήχο, πολύ βελτιωμένη ΑΙ.

 

Tο επίσημο site : http://www.thefoxsoftware.com/

Download

iPhone / iPad

Android
Window Phone 8
PC Windows

 

Επιμέλεια άρθρου: Broxopios

Join our community More than 140.000 Registered Members!

Login or Register

Login on our Forum!