Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Nebakos94

Πρόβλημα με modem ZTE ZXV10 H108L

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά εδώ και καιρό έβαλα σύνδεση με την εταιρία "άνεμος" (είπα να μην γράψω το κανονικό όνομα μήπως θεωρηθεί διαφήμιση) και μου έδωσαν και το modem ZTE ZXV10 H108L.
Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που βάζω σωστά όλα τα καλώδια και ανάβει κανονικά και όλα τα φωτάκια είναι σταθερά όπως πρέπει, το μόνο που αναβοσβήνει είναι αυτό του internet οπότε και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το μοντεμ. Δοκίμασα επίσης να βάλω πρώτα τους drivers αλλά απ' ότι κατάλαβα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ιντερνετ το μοντεμ για να γίνει εγκατάσταση το τελευταίο κομμάτι.
Ξέρει κανένας κάποια λύση ;

Share this post


Link to post
Δεν νομιζω οτι για τους drivers πρεπει να εισαι συνδεδεμενος στο internet, οποτε ξεκινα απο αυτο. Μετα, οταν τους εγκαταστησεις, συνδεσε το router στο pc μεσω Ethernet και ανοιξε καποιο browser πχ Mozilla η οτι αλλο εχεις. Στη γραμμη διευθυνσεων θα πρεπει να βαλεις την διευθυνση του ρουτερ σου, κανε ενα search για το συγκεκριμενο, πχ συνηθως ειναι καποια διευθυνση του στυλ 192.168.1.1 η 192.168.1.2 η αναποδα τα 2 τελευταια νουμερα ( 2.1 και 2.2 ). Μολις βρεις ποια ειναι η σωστη θα σου ζητησει username και password. Αυτα λογικα θα βρισκονται στο αυτοκολλητο που υπαρχει στο κατω μερος του router, η γενικα καπου πανω στο router. Μολις τα βαλεις, θα σου βγαλει το menu ρυθμισεων. Επειδη δεν εχω τον ιδιο παροχο πρεπει να ψαξεις λιγο το που θα πας για να δωσεις τα στοιχεια που σου εδωσε ο παροχος (δηλαδη ενα username και ενα password παλι τα οποια ειχες ορισει εσυ οταν εκανες αιτηση συνδεσης). Πατα save και δοκιμασε να δεις τι γινεται. Αν δουλεψει κανονικα, σεταρε και το wireless μετα.

υ.γ. : Υπαρχει περιπτωση ολη αυτη τη διαδικασια που σου περιεγραψα να εχει ηδη γινει απο την εταιρια για εσενα, οποτε ειτε ειναι θεμα driver, η εχεις συνδεσει κατι λαθος, η καποιο φιλτρακι/splitter ειναι προβληματικο, οποτε βγαλτο. Εκτος κι αν ακομα η γραμμη δεν εχει συγχρονισει οποτε τους παιρνεις τηλεφωνο.

Share this post


Link to post
[quote name='gazp' date='10 May 2013 - 01:25 PM' timestamp='1368181518' post='479107']
υ.γ. : Υπαρχει περιπτωση ολη αυτη τη διαδικασια που σου περιεγραψα να εχει ηδη γινει απο την εταιρια για εσενα, οποτε ειτε ειναι θεμα driver, η εχεις συνδεσει κατι λαθος, η καποιο φιλτρακι/splitter ειναι προβληματικο, οποτε βγαλτο. Εκτος κι αν ακομα η γραμμη δεν εχει συγχρονισει οποτε τους παιρνεις τηλεφωνο.
[/quote]
Αυτό δεν ισχύει γιατί μπαίνω με το παλιό modem άρα η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί.
Θα δοκιμάσω αυτό που είπες στην αρχή και ο Θεός βοηθός!

Share this post


Link to post

Τελικά απ' ότι φαίνεται έφταιγε το καλώδιο του DSN (νομίζω έτσι λέγετε) καθώς χρησιμοποίησα εκείνο από το πακέτο του μόντεμ και το έβαλα στο σαλόνι και είναι κομπλέ:)
Τώρα κλέβω σήμα από εμένα καθώς δεν έχω μακρύ καλώδιο ethernet :p

Ευχαριστώ πάντως τον gazp για το ποστ του :)

Share this post


Link to post

[quote name='Neb -7-' date='10 May 2013 - 03:29 PM' timestamp='1368188991' post='479127']
...
Τώρα[b] κλέβω σήμα από εμένα καθώς δεν έχω μακρύ καλώδιο ethernet[/b] :p

...
[/quote]

μην ξεχασεις να δεις και το κλειδωμα του wireless, μηπως θελεις να αλλαξεις τον κωδικο και να βαλεις δικο σου, ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να "δανειζεται" και κανας γειτονας :lol:

οσο γι αυτο με το ethernet, εχω ακριβως το ιδιο προβλημα γιατι με το αναπηρο router που πηρα απο τον παροχο μου πρεπει να εχω τις τηλεφωνικες συσκευες συνδεμενες απ ευθειας πανω στο router με αποτελεσμα το desktop μου να συνδεεται...ασυρματα ( !! ) στο internet γιατι χρειαζομαι γυρω στα 5-6 μετρα ethernet καλωδιο για να φτασει απο το router στο δωματιο. Πικρα:good:

Χαιρομαι που βρηκες λυση.

Share this post


Link to post

×
×
  • Create New...