Jump to content

toninio

Top Poster
 • Content Count

  2.220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Everything posted by toninio

 1. Ναι, τα exhibition matches δεν δείχνουν την πραγματική δυσκολία του παιχνιδιού. Σε Cup, Leage και ειδικά στο Master League, που έχουμε και τη χημεία, το πράγμα ζορίζει. Ελπίζω φέτος να υπάρχει μία ισορροπία, είτε στο SS είτε στο Top Player, γιατί θυμάμαι στο Προ18 το ένα το παράκανε με το script και το άλλο γινόταν κάπως εύκολο στην πορεία. Στο περυσινό, το 19, το Top Player το βρήκα μία χαρά, ενώ ίσως και το SS να παλευόταν. Θα δούμε φέτος τί παίζει με τις δυσκολίες. Πάντως, όσο μας τρολάρει η ΑΙ στην αρχή που δεν έχουμε παίκτες και χημεία, τόσο μας "πάει" μετά (ντάξει, όχι το ίδιο, αλλά μας αντιμετωπίζει σαν δυνατή ομάδα και δεν μας αδικεί) που ενισχυόμαστε. Δεν είναι άσχημη ιδέα και αυτό που λέει ο Geonick1997, να παίζουμε με την δυσκολία, ανάλογα με το πώς πάει το save μας.
 2. Το θέμα είναι και σε τι mode παίζουμε. Στα φιλικά φέτος στο SS μία χαρά τα πήγαινα, με μικρομεσαίες εναντίον πιο καλών, αλλά μόλις έβαλα cup mode, πχ Μουντιάλ ή Europa, η φάπα πάει σύννεφο. Εάν έχω ομάδα πχ τριών ή 3,5 αστέρων και αντιμετωπίζω 4 αστέρια και πάνω, δύσκολα τα πράγματα. Με ίσης δυναμικότητας αντίπαλο, πάλι ζόρικο είναι, αλλά έχω ελπίδα για νίκη. Φαντάζομαι στο ML θα ανεβαίνει η δυσκολία λόγω team spirit (ειδικά στην αρχή). Πιστεύω ότι με fu-ma, το ιδανικό ίσως είναι Top Player, κυρίως για ML. Μου αρέσει φοβερά ο τρόπος που παίζει η CPU στο SS, το πώς πιέζουν στο κέντρο και μπροστά, αλλά αν δεν έχεις την αυτοματοποίηση σε πάσες και σουτ που δίνει το assisted, είναι δύσκολο το σκοράρισμα. Στο Top Player χαμηλώνουν κάποια στατιστικά, αλλά γίνεται πιο ανθρώπινο. Πάντως, θα το ξαναπώ, στο SS φέτος η CPU κάνει ωραία πράγματα μπροστά χωρίς να εκνευρίζει. Τώρα, ο καθένας έχει άλλες ικανότητες. Μπορεί κάποιοι να κερδίζουν και στο Legend. Αυτό που λίγο μοιάζει κάπως αντι-ρεαλιστικό είναι ότι σε cup mode (και στο ML φαντάζομαι) οι περισσότερες ομάδες (και μικρομεσαίες) ξεκινούν με επιθετικότητα στα κόκκινα. Είναι κάτι που θα βλέπαμε μόνο από μεγάλες ομάδες και μεγαθήρια, πχ κάτι Μπάγερν, Μπάρτσα, Ρεάλ κλπ. Πάντως μέσα στον αγώνα γίνονται και εναλλαγές, πχ πάει στο πιο αμυντικό κάποια στιγμή ή και φουλ κόκκινο αν ζορίζεται να κερδίσει. Οκ πάντως γενικά, δίνει ενδιαφέρον και χρώμα όλο αυτό. Από τακτικές, μου αρέσει (θεωρητικά για την ώρα) το Anchoring που πρόσθεσαν, για να μην βγαίνουν πάντα οι κεντρικοί επιθετικοί προς τα πλάγια κι αδειάζει η περιοχή. Ίσως συνδυάζεται ωραία με attacking full backs (και μετά άντε τρέχα να καλύψεις πίσω 😂). Στην πράξη όλα αυτά, γιατί δεν έχω προλάβει να τα δω και πολύ.
 3. Αν και μάλλον το Προ θα με καλύψει φέτος 100%, θα ήθελα, όπως και κάθε χρόνο, να δω τί παίζει και με το Φίφα, κυρίως στην ΑΙ. Είναι δεδομένες οι αδυναμίες πιστεύω στα physics, αλλά το 18 που είχα παίξει κάμποσο (Career) ήταν αρκετά οκ, κυρίως γιατί μου άρεσε το πώς έπαιζε η Cpu. Eάν έχουν βελτιώσει την φυσική της μπάλας φέτος, θα είναι καλό, γιατί πέρυσι θυμάμαι είχα δοκιμάσει το ντέμο και δεν την πάλεψα. Εντάξει, δεν περιμένω και καμία επανάσταση στην ΑΙ, ξέρω τις αδυναμίες και του Φίφα, τα διάφορα scripts κλπ, αλλά θεωρώ ότι έχουν κάνει βήματα μπροστά σε σχέση με παλιότερα Φίφα, όπου το τικι τακα από όλες τις ομάδες έδινε κι έπαιρνε. Με ενδιαφέρει επίσης να δω εάν στον τρόπο επίθεσης και δημιουργίας ευκαιριών από εμάς έχουν δώσει κάποια ποικιλία (γιατί θυμάμαι στο 18 κυρίως έπαιζε η επίθεση από τα πλάγια και η παράλληλη μπαλιά στον cf ή όποιον ερχόταν τεσπά). Ντάξει, ουσιαστικά το νέο Φίφα στις καινούριες κονσόλες θα χει ενδιαφέρον, να δει κανείς πώς θα κινηθεί η ΕΑ, αλλά καμία φορά ποτέ δεν ξέρεις, πχ στο Προ φέτος έγινε βελτίωση στην Cpu σε μεγάλο βαθμό, που λες καμία σχέση με πέρυσι. Επομένως, πείτε καμία άποψη περί ΑΙ κυρίως, όταν και αν δεν βαριέστε.....
×
×
 • Create New...